Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Jeho syn sa mu vyhrážal podpálením domu. Ten naozaj zhorel a dôchodca netuší, kam pôjde
Zdielať na

Jeho syn sa mu vyhrážal podpálením domu. Ten naozaj zhorel a dôchodca netuší, kam pôjde

HODEJOV / Požiar rodinného domu vypukol v noci v obci Hodejov. Majiteľ v ňom býval celý život a teraz netuší kam pôjde. Dôchodca je presvedčený o tom, že oheň úmyselne založil jeho syn. Krátko pred tým sa pohádali.

​Informáciu o požiari prijali hasiči krátko pred polnocou. Volal sused. Ten najskôr počul krik. "Hádali sa medzi sebou. Otec a syn. Vtedy ešte nehorelo," hovorí sused. Počul však, ako sa niekto vyhráža podpálením domu. O pár minút na to už horelo. "Potom mi syn vbehol dnuka a búchal mi na dvere, že susedovi horí dom," tvrdí sused. 

V izbe videl šľahať plamene, uvažovali aj nad tým, že to začnú hasiť sami. No radšej počkali na príchod profesionálov. Zasahovali až štyri posádky profesionálov aj dobrovoľníkov. Požiar ale zničil všetko. Dom je už neobývateľný.

Majiteľ domu nám potvrdil, že sa so synom hádal a on sa mu aj vyhrážal. Muž ušiel ku bratovi. Ušiel ku bratovi, keď začalo horieť, v dome nebol. Myslí si, že ho podpálil syn. Netuší, kde bude teraz žiť.

Požiar rodinného domu vyšetrujú aj policajti. Pracujú tiež s verziou, že oheň niekto úmyselne založil. Na miesto prišli aj so špeciálne cvičeným psom. V prípade začali trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy