Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nehoda zablokovala hlavný ťah: Zrazilo sa auto s kamiónom a autobusom
Zdielať na

Nehoda zablokovala hlavný ťah: Zrazilo sa auto s kamiónom a autobusom

KRUPINA / Neprejazdná cesta a dlhé kolóny áut. Nehoda zablokovala hlavný ťah zo Zvolena smerom na Krupinu. Na rovnom úseku cesty sa zrazilo osobné auto s kamiónom a autobusom, ktorý viezol cestujúcich do Budapešti. Podľa polície sa pod nehodu podpísala nepozornosť.

Cesta smerom na Krupinu, hlavný ťah na maďarské hranice, bola po nehode neprejazdná. Vodiči uviazli v dlhých kolónach. Vozovku zablokovali havarované vozidlá vrátane diaľkového autobusu s cestujúcimi.

​Podľa svedkov mala vodička auta predbiehať autobus a nevšimla si, že v tom čase vychádzal oproti z parkoviska kamión. Auto sa tak dostalo medzi kamión a autobus. "V tomto prípade išlo o škodovú udalosť s účasťou troch vozidiel, ktorej príčinou bolo nevenovanie sa plne vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

V autobuse sa okrem dvoch vodičov viezlo aj 14 cestujúcich z Poľska do Budapešti. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Našťastie sa pri nehode nikto vážne nezranil. Počas dokumentovania nehody mohli zostať cestujúci v autobuse, náhradný spoj pre nich neposielali. "K zraneniam osôb nedošlo a vec bola na mieste vyriešená blokovou pokutou," priblížila Kováčiková. Po zhruba dvoch hodinách autobus pokračoval v ďalšej jazde smerom do Maďarska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy