Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kamión zrazil podguráženého chodca. Muž už dlhšie hovoril o samovražde
Zdielať na

Kamión zrazil podguráženého chodca. Muž už dlhšie hovoril o samovražde

BÁTKA / Polícia vyšetruje vážnu dopravnú nehodu. Včera večer za obcou Bátka zrazil kamión chodca. 36-ročný Ján zrážku s niekoľko-tonovým nákladným autom prežil. Jeho stav je ale kritický. Záchranári ho s tzv. poly-traumou previezli do rimavskosobotskej nemocnice. Z výsledkov krvi je zrejmé, že bol pod vplyvom alkoholu.

"Podľa doterajších zistení 61-ročný vodič nákladného vozidla, občan Rumunska, idúc v smere od Tornale na Rimavskú Sobotu zachytil prednou časťou vozidla chodca, ktorý sa mal pohybovať po ceste," priblížila polícia. Muž pri zrážke utrpel ťažké zranenia, ktoré si vyžiadali jeho prevoz do rimavskosobotskej nemocnice.

​Dva tímy záchranárov vyrážali večer v utorok 27. februára na mimoriadne náročný zásah. Zachraňovali chodca, ktorého zrazil kamión. Ján ešte dýchal, no bol v šoku a jeho zranenia boli veľmi vážne. Zdravotníci mali podozrenie aj na vnútorné krvácanie, bola nevyhnutná okamžitá operácia. Čo najrýchlejšie ho zastabilizovali a previezli do najbližšej nemocnice. "Strašne veľa krvácal. Záchranári chceli bojovať za život, lebo už veľmi vážnom stave bol. Potom ho dali do sanitky a ihneď zobrali," uviedla mama zrazeného muža. 

Mala to byť údajne samovražda

"Podľa doterajších zistení 61-ročný vodič nákladného vozdila zachytil prednou časťou vozidla chodca. Všetky ďalšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania a znaleckého skúmania," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. Síce kráčal správnou stranou, no nemal na sebe reflexné prvky a bol oblečený v tmavom.

Príbuzní zraneného muža sú ale presvedčení o tom, že nešlo o nešťastnú náhodu. "On chcel takto samovraždu spáchať. Aj teraz mi hovoril syn, vraj on skočil pred ten kamión," vyjadril sa bývalý svokor zrazeného muža. Pred niekoľkými mesiacmi ho totiž opustila družka aj so štyrmi deťmi. Odvtedy vraj podľa jeho mamy holdoval alkoholu aj drogám. Aj v čase nehody mal vypité. "Alkohol u vodiča nákladného vozidla zistený nebol. V prípade chodca bol nariadený odber krvi, ktorého výsledky potvrdili prítomnosť alkoholu," dodala Kováčiková.

Posledné tri dni vraj o samovražde často rozprával. V deň nehody dokonca počkal svoje deti pred školou a povedal im slová, z ktorých mrazí. "Rozlúčil sa s deťmi a povedal, že dnes ma vidíte posledný deň," priblížila mama zrazeného. Zrazený chodec je hospitalizovaný na oddelení ARO rimavskosobotskej nemocnice. Jeho stav je kritický. Rozhodujúce budú najbližšie hodiny. "Je v umelom spánku, operovali mu včera nohy. Keď dožije 3 dni, tak bude žiť," dodala mama.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy