Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mesiace zneužíval maloletých chlapcov. Deti boli jeho obeťami aj v minulosti
Zdielať na

Mesiace zneužíval maloletých chlapcov. Deti boli jeho obeťami aj v minulosti

TRENČÍN / Osem rokov strávi za mrežami 43-ročný muž z Trenčína, ktorý podľa rozsudku niekoľko mesiacov sexuálne zneužíval maloletých chlapcov. Jeho obeťami sú deti vo veku 8, 10 a 12 rokov. Nebolo to pritom prvýkrát.

Za zločin sexuálneho zneužívania už raz odsúdený bol, no nepoučil sa. Po návrate z väzenia v tom pokračoval ďalej. "Obžalovaný po dlhší čas sexuálne zneužíval troch maloletých chlapcov vo veku 8, 10, 12 rokov," informoval Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Stretávať sa mali viackrát do týždňa a trvať to malo niekoľko mesiacov. "Priznal sa napriek tomu, že obžaloba nebola úplne dokonalá. Urobil vyhlásenie o vine," priblížil Ján Kanaba, obhajca obžalovaného.

Okresný súd v Trenčíne mu vymeral 6,5 roka za mrežami. Prokurátor sa ale odvolal a žiadal vyšší trest. Poukazoval hlavne na to, že v minulosti spáchal rovnaké skutky. "Došlo u neho k recidíve krátko po vykonaní nepodmienečného trestu," uviedol sudca Krajského súdu v Trenčíne. "Takýchto ľudí nikto nekontroluje. On vyjde z basy, ide za psychológom, kde je 5 minút a to je všetko. Nemáme odborníkov," zdôraznil Kanaba. Presne to sa stalo aj v jeho prípade. Liečba nezabrala, po prepustení z väzenia ho nikto nekontroloval a za mrežami sa ocitol opäť. "Chcel by som sa poškodeným ospravedlniť za svoje správanie, nebolo úmyselné," vyhlásil obžalovaný Martin.

Ľútosť mu nepomohla. Senát krajského súdu mu trest sprísnil. Za mrežami strávi osem rokov. Navyše mu podľa súdu nepomohlo ani ústavné sexuologické liečenie. "On už bol v ústave a nepomohlo to. Teraz musí prísť na rad represia, aby sa niečo takéto neopakovalo," vysvetlil sudca. "Títo ľudia sú chorí, ich treba liečiť. Toto ničomu nepomôže. Oni sa raz z basy dostanú von," zdôraznil Kanaba.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy