Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Len 15-ročný mladík ukradol auto, opil sa a následne nabúral
Zdielať na

Len 15-ročný mladík ukradol auto, opil sa a následne nabúral

PETROVÁ / Len 15-ročný mladík z obce Zborov je podozrivý zo spáchania trestných činov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neoprávneného používanie cudzieho motorového vozidla. S tým mal podľa polície dokonca spôsobiť nehodu. Tá sa stala v jednej z dedín v okrese Bardejov.

Podľa oficiálnych informácií vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu vozovky a predovšetkým svojim schopnostiam a narazil do zaparkovaného osobného auta. Jeho majiteľ spal v dome. O tom, čo sa stalo, sa dozvedel až od polície. "Po príchode policajnej hliadky na miesto nehody bolo zistené, že mladík si auto 'zadovážil' nezákonne, bez súhlasu majiteľa ho naštartoval a používal," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

​Podozrivému len 15-ročnému Zborovčanovi podľa polície neprekážala ani skutočnosť, že nie je držiteľom príslušného vodičského oprávnenia a ani to, že bol pod vplyvom alkoholu. "Výsledok u neho vykonanej dychovej skúšky dosiahol takmer 2 promile," zdôraznila Ligdayová.

Na autách vznikla škoda cez 3-tisíc eur. Mladík bol zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia, no následne bol z nej aj prepustený a bez obvinenia. Prípadom sa zaoberá poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Bardejove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy