Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mladý opitý vodič narazil do mliekarne. Ratoval ho SBS-kár
Zdielať na

Mladý opitý vodič narazil do mliekarne. Ratoval ho SBS-kár

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Po štvrtej hodine ráno havaroval v Liptovskom Mikuláši podnapitý mladý vodič. S autom skončil v areáli mliekarní, kde narazil do prístrešku na parkovisku. Len zázrakom sa pri nehode nezranil.

Vodiča z havarovaného auta ratoval ako prvý SBS-kár z neďalekej vrátnice. "Zrazu som počul buchot, tak som vybehol von a všimol som si, že na parkovisku je auto, ktoré dymilo," informoval zamestnanec SBS Miroslav Hybian. V zdemolovanom Suzuki sedel mladý vodič, bol v miernom šoku, no bez zranení. S autom vyletel z hlavnej cesty a prerazil oplotenie parkoviska. Jeho krkolomnú jazdu ukončil až náraz do betónového múru.

Podľa SBS-kára mal vodič viac šťastia ako rozumu

"Bol pripútaný, čo mu asi pomohlo, ale mal asi viac šťastia ako rozumu," povedal. "Jednalo sa o dopravnú nehodu jedného motorového vozidla, ktoré narazilo do múru mliekarní. Vodič sa nachádzal vo vozidle, zranenia nemal. Zabezpečili sme vozidlo proti vzniku požiaru," priblížil veliteľ zásahu HaZZ Liptovský Mikuláš Ľubomír Štepina. "Po dopravnej nehode sa 23-ročný vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,98 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová.

Policajti muža obmedzili na osobnej slobode. Mladíkovi po nehode veľmi do reči nebolo. K nehode došlo krátko po štvrtej hodine ráno, v čase, kedy prichádzajú do mliekarní prví zamestnanci a plniť sa pomaly začína už aj parkovisko. Podľa miestneho SBS-kára bolo veľkým šťastím, že mladý vodič spôsobil len materiálne škody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy