Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dôchodkyňu na priechode zrazilo auto. Nehoda takmer skončila tragicky
Zdielať na

Dôchodkyňu na priechode zrazilo auto. Nehoda takmer skončila tragicky

NITRA / 85-ročnú dôchodkyňu, ktorá prechádzala cez priechod pre chodcov, zrazilo osobné auto. Nehoda sa stala 23. februára na Chrenovej v Nitre. V blízkosti zrážky boli náhodne dobrovoľníci z pohotovostného pátracieho tímu. Pri sebe mali aj záchranársky batoh a tak už za pár sekúnd pomáhali zranenej žene.

​Nehoda sa stala na priechode pre chodcov. 85-ročná dôchodkyňa prechádzala z jednej strany na druhú. Vonku bola už tma a pršalo. "45-ročný vodič pravdepodobne nedal prednosť chodkyni, ktorá cez priechod prechádzala," informovala hovorkyňa KR PZ Nitra Jana Šinková. Mimo kamery nám vodič povedal, že si ženu nevšimol. Zranená pani krvácala a ležala na zemi. Krátko na to k nej pribehli dobrovoľníci z pohotovostného pátracieho tímu. "Akurát sme vychádzali z pumpy a videli sme, že pani leží na zemi, tak sme sa sem hneď stočili," povedal veliteľ PPT Nitra Marek Dubai.

Vo vozidle mali aj záchranársky batoh, nezaváhali a hneď pomáhali. "Poskytli sme jej prvú pomoc, lebo mala masívne krvácanie. Zafixovali sme jej krk a čakali sme na príchod RZP," dodal.  Zranenú ženu prevzali do rúk záchranári. Keď videli, ako jej muži dokázali poskytnúť prvú pomoc, odchádzali so slovami "ďakujeme chalani." Rýchlou reakciou pomohli pri záchrane života.

Zranená žena skončila v nemocnici, presné okolnosti tejto zrážky polícia vyšetruje. Dychová skúška u vodiča aj u chodkyne bola s negatívnym výsledkom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy