Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mladíka zasiahlo 22-tisíc voltov: Zo stĺpu odmietal zliezť, na čo aj doplatil
Zdielať na

Mladíka zasiahlo 22-tisíc voltov: Zo stĺpu odmietal zliezť, na čo aj doplatil

ROŽŇAVA / Všetky záchranné zložky dnes popoludní smerovali nad mesto Rožňava, kde 26-ročný Alexander vyliezol na stĺp vysokého napätia. Muž zo stĺpa odmietal zliezť, na čo nakoniec doplatil. Zasiahlo ho 22-tisíc voltov.

​Muž mal vyliezť na stĺp elektrického napätia nad mestom, podľa jeho rodiny bol pod vplyvom omamných látok. "Dal si tie omamné látky a potom mal asi halucinácie," povedal Alexandrov bratranec. Alexander bol na stĺpe vysokého napätia niekoľko minút, políciu zalarmovali jeho rodičia. Podľa našich informácii bol muž ešte po príchode polície pri vedomí, kým ho nezasiahol elektrický prúd. "Fetoval, vyliezol tam, potriasla ho elektrika a spadol," dodal jeho kamarát. 

Náročný terén policajtom i záchranárom komplikoval prácu

"Osoba, ktorá sa nachádzala na stĺpe elektrického napätia a odmietala z neho zliezť, po chvíli spadla," priblížila hovokryňa KR PZ KE Lenka Ivanová. "Po príchode namiesto udalosti sa osoba už nachádzala pod stĺpom vysokého napätia a bola v bezvedomí," dodal veliteľ zásahu HaZZ Rožňava Dušan Šmelko. Policajti spolu s hasičmi poskytovali Alexandrovi do príchodu záchranárov prvú pomoc. Ťažko-dostupný terén v lese nad mestom im prácu komplikoval.

Hasiči museli zraneného muža zniesť približne 500 metrov na miesto, kde na nich už čakala sanitka. "Vzhľadom na rozsah zranení a citlivosť prípadu, nebudeme bližšie informácie k tejto udalosti poskytovať," ozrejmila hovorkyňa Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy