Oblačno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zobral mu aj motor z chladničky: Zlodej vykradol muža štyrikrát
Zdielať na

Zobral mu aj motor z chladničky: Zlodej vykradol muža štyrikrát

SLOVENSKÉ NOVÉ MESTO / Našim policajtom sa v spolupráci s maďarskými kolegami podarilo dolapiť zlodeja, ktorý vyčíňal v Slovenskom novom meste. 18-ročný mladík kradol na viacerých adresách, pričom do jedného z rodinných domov sa pravidelne vracal. Okrem toho, že po sebe zakaždým zanechal veľký neporiadok, napáchal aj nemalé škody.

​V priebehu niekoľkých dní sa mladík vlámal dorodinného domu až štyrikrát. Odcudzil z neho veľké množstvo vecí. "Ukradol práčku, žmýkačku, šatstvo a poháre, taniere a také veci zobral. Ale nie len tu bola vlámačka, ale na viacerých miestach. Jednému 6 bicyklov, druhému kosačku, traktor," objasnil Juraj Gazda, majiteľ najviac vykradnutého domu. 

Zoltán si so sebou vzal všetko, čo by neskôr mohol predať. Jedna vec ale majiteľa prekvapila najviac. "Kvôli 15 deka medi vybral motor z chladničky. Už keby zobral príklop zo žumpy, je to drahšie," povedal. Do domu sa vlámal najskôr cez dvere a potom aj cez okno. Kradol iba počas dňa, keď bol podnájomník v práci. Zakaždým po sebe zanechal poriadnu spúšť.

Majiteľ domu sa so zlodejom pozná osobne

"Už týždeň po ňom upratujem. Je to vandalizmus," dodal majiteľ domu. "Trebišovský policajný vyšetrovateľ 18-ročného Zoltána z Maďarskej republiky obvinil z prečinu porušovania domovej slobody," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. "Ešte sa policajt pýtal, že ako si vošiel? A ukázal mu, že tak," priznal majiteľ domu. 

Pán Juraj sa s obvineným mladíkom navyše osobne pozná. Býva totiž na druhej strane potoka, ktorý tvorí hranicu medzi Slovenskom a Maďarskom. "On býva presne v tom žltom dome. Jednoducho je závislý na drogách a tá závislosť ho potom núti, aby chodil, kradol a vylamoval," myslí si pán Juraj. 

Zoltán sa už nachádza v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ podal návrh aj na jeho väzobné stíhanie. O tom, či skončí za mrežami rozhodne súd. "Vykradol ma štyrikrát za sebou, každý druhý deň. To je veľa," uzavrel pán Juraj. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy