Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Len 19-ročná žena okradla a zbila muža tak, že skončil v nemocnici. Svoj rozsudok už pozná
Zdielať na

Len 19-ročná žena okradla a zbila muža tak, že skončil v nemocnici. Svoj rozsudok už pozná

SNINA / Mužovi chcela zabezpečiť odvoz domov. Dopadlo to však tak, že 19-ročná Sninčanka ho napadla, olúpila a zbila tak, že skončil v nemocnici. Ku skutku sa priznala a už pozná aj svoj právoplatný trest.

​Pobila sa s mužom. Tak hovorí obvinenie polície. Mužovi v jednom z pohostinstiev navrhla, že mu zabezpečí odvoz domov. Po odchode z krčmy od neho 19-ročná žena pýtala peniaze. "Keď to muž odmietol, Sninčanka ho fyzicky napadla. Najskôr ho udrela do tváre, potom ho chytila a zvalila na zem, kde v útoku na muža pokračovala," priblížila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

​Vzala 240 eur a ušla

Mužovi ublížila až tak, že skončil v nemocnici, kde dokonca musel byť hospitalizovaný. Ženu policajti obvinili zo zločinu lúpeže. Z peňaženky mu zobrala 240 eur a ušla. Policajti ju však vypátrali. Skončila na 7 mesiacov za mrežami vyšetrovacej väzby z dôvodu, že by mohla v trestnej činnosti pokračovať. Svoje konanie nekomentovala a zo skutku sa zodpovedala na súde. S prokurátorkou uzavrela dohodu o vine a treste. Z lúpeže ju uznali za vinnú.

"Súd jej ukladá súhrnný trest odňatia slobody vo výmere 36 mesiacov. Obvinenej výkon trestu odňatia slobody podmienečne odkladá a ukladá probačný dohľad nad jej správaním v skúšobnej dobe v trvaní 36 mesiacov," reagovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Zároveň dostala obmedzenie spočívajúce v zákaze požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok. Zároveň má nahradiť škodu zdravotnej poisťovni a aj zbitému mužovi. "So zvyškom nároku na náhradu škody bol poškodený odkázaný na civilný proces," uzavrela Petrufová.

Rozsudok súdu je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy