Jasno
12°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Chodec neprežil zrážku s autom. Z jeho syna sa stala sirota
Zdielať na

Chodec neprežil zrážku s autom. Z jeho syna sa stala sirota

PREŠOV / Život 46-ročného chodca si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa odohrala vo štvrtok (22. 2.) podvečer medzi obcami Lada a Šarišská Poruba. Polícia upozorňuje, aby ľudia nezabúdali na vlastnú bezpečnosť na cestách a používali reflexné prvky.

41-ročný vodič osobného vozidla jazdil v neosvetlenom úseku cesty a za nepriaznivých poveternostných podmienok. Chodec cez cestu prechádzal v tmavom oblečení. Vodič doňho narazil pravou prednou časťou vozidla. "Bol vybavovať niečo ohľadom dreva a pešo išiel domov. S vodičom som sa ešte nerozprával. Pred mesiacom mi zomrela mama a teraz toto," povedal syn zrazeného chodca.

"Vozidlom zachytil po ceste kráčajúceho muža, ktorý bol v tmavom oblečení a nemal na sebe žiadne reflexné prvky. Chodec v dôsledku nárazu utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, výsledok bol negatívny," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Presnou príčinou dopravnej nehody, ako aj mierou zavinenia oboch účastníkov sa bude podľa nej zaoberať poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove. Začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Polícia upozorňuje ľudí, aby nezabúdali na reflexné prvky, predovšetkým počas zníženej viditeľnosti či pri zlom počasí.

Súvisiace články