Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Nechutná zábavka: Na srnca mal niekto strieľať z auta
Zdielať na

Nechutná zábavka: Na srnca mal niekto strieľať z auta

OHRADZANY/BAŠKOVCE / Zabíja nie pre divinu ani pre trofej, ale zrejme za účelom zábavy. Pytliak na Zemplíne strieľa z auta a navyše na takú zver, ktorú poľovníci v tomto období chránia. Aj keď bolo jasné, že zviera padlo okamžite, divinu nechal kúsok od hlavnej cesty. Prípad vyšetrujú enviropolicajti.

​"Srnec sa strieľa od 15. mája do konca septembra. Strelec, ktorému išlo o divinu, by to mal dohľadať. Neviem či išlo o divinu alebo o zábavu," uviedol predseda PZ Partizán Ohradzany Martin Tkáč. Išlo o srnca vo veku asi troch rokov. Ležal pri hlavnej ceste na miestach medzi obcami Baškovce a Ohradzany. Nebolo jasné, čo sa stalo. Zviera našli asi 80 metrov od cesty.

Enviropolicajti preto na miesto privolali aj veterinárku. "Potrebovali potvrdiť alebo vyvrátiť či zviera bolo usmrtené autom. Pri obhliadke bolo zistené, že zviera má strelnú ranu v oblasti krku.Strela mu prešla cez dutinu ústnu, môžem potvrdiť, že zviera bolo usmrtené nejakou strelnou zbraňou," priblížila veterinárka Lenka Lisa. 

Išlo o pytliaka? 

Ak by to bola práca pytliaka, úlovok by na mieste nenechal a je vylúčené, že by ho nevidel. Podľa predsedu poľovného združenia išlo o nechutnú zábavku. "Strelený bol dobre, strelec pravdepodobne vedel strieľať. Pravdepodobne strieľal z auta za účelom nejakého frajerstva alebo zábavy. Srnec tam ležal a nikto oňho nemal záujem, nevieme si to vysvetliť," povedal Tkáč. 

Na miesto prišiel celý kriminalistický výjazd, vrátane technika, ktorý okolnosti zadokumentoval. Policajti už v tejto súvislosti začali trestné stíhanie. "V predmetnej veci bola vykonaná obhliadka miesta činu a bolo začaté stíhanie za trestný čin pytliactva," tvrdí Zuzana Hrabovská, PPZ SR.

"Dohodli sme sa s políciou, aby hliadky zintenzívnili," doplnil Tkáč. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je z taktického hľadiska možné aktuálne poskytnúť bližšie informácie," uzavrela Hrabovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy