Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragédia neďaleko Giraltoviec. Poliak zrazil 24-ročného mladíka
Zdielať na

Tragédia neďaleko Giraltoviec. Poliak zrazil 24-ročného mladíka

Archívne video

GIRALTOVCE/FRANCOVCE / K tragickej nehode došlo krátko popoludní na ceste I. triedy v smere z Giraltoviec na Francovce. Za volantom niekoľkotonového kolosu sedel vodič, ktorý už zrážke nedokázal zabrániť. Účastníkmi boli 50 ročný Poliak, ktorý jazdil na nákladnom motorovom vozidle a 24 ročný chodec, pochádzajúci z Giraltoviec.

Zrážka kamiónu s chodcom mala fatálne následky. Mladý muž nemal šancu na prežitie. Utrpel zranenia, ktorým ešte na mieste nehody podľahol. Pomôcť mu už nedokázali ani privolaní záchranári. Na miesto nehody pribehol aj jeho najlepší kamarát. Ten mal zle tušenie. "Psychické problémy, nedával to. Ja som bol jeho kamarát, ktorý ho držal a hovoril nerob somariny," skonštatoval.

Vodič kamióna bol po nehode podrobený dychovej skúške. Jej výsledok u neho vylúčil prítomnosť alkoholu. Príčinu ako aj okolnosti nehody preverujú dopravní policajti. "Presná príčina dopravnej nehody ako aj miera zavinenia jej účastníkov je v štádiu vyšetrovania. Polícia v prípade začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. "Bol to boxer, bol to športovec. Chlapci ho videli, že ide tam, ale ja keby som bol s nimi a vidím, že ide tam, hneď idem za nimi," skonštatovali kamaráti nebohého.

Zrazený chodec aj v obci Veľké Teriakovce

V stredu večer k dopravnej nehode, pri ktorej sa vážne zranil 59-ročný chodec. Na priechode pre chodcov ho zrazil 45-ročný vodič osobného auta. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.  Podľa informácii TV JOJ mal 59-ročný muž vychádzať z krčmy na neďalekú autobusovú stanicu počkať priateľku.  V tom ho však zrazil šofér osobného auta. Keď chlapi vybehli von, auto stále v strede priechodu pre chodcov s rozbitým čelným sklom, muž ležal nehybne na zemi. Dýchal, no vôbec nekomunikoval.

"Podľa predbežných zistení z miesta nehody sa 45-ročný vodič pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke. Neskoro spozoroval chodca, ktorý vchádzal na priechod pre chodcov," priblížila polícia.

Chodec pri nehode utrpel ťažké zranenia s dobou liečby viac ako šesť týždňov. Policajný vyšetrovateľ v súvislosti s prípadom začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Dopravná nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania. Polícia v súvislosti s nehodou upozorňuje vodičov, aby najmä v okolí priechodov pre chodcov dbali na zvýšenú pozornosť. Na obozretnosť vyzýva tiež chodcov. "Bez reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti vás vodič prichádzajúceho vozidla nemusí včas spozorovať," vysvetlila polícia. Vodič nám mimo kamery povedal, že rýchlo nešiel, no muž náhle vošiel na priechod a tackalo ho. Pri tejto nehode ale vysoká rýchlosť zrejme nebude príčinou. Brzdná dráha bola 11 metrov.  Podľa miestnych obyvateľov vodiči cez ich obec jazdia príliš rýchlo. Myslia si, že aj v tomto prípade vodič nedodržal predpísanú 50-tku.

Najčítanejšie správy