Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Hádka s nožom aj ohňom: Muž, ktorý dobodal svoju partnerku, už spoznal trest
Zdielať na

Hádka s nožom aj ohňom: Muž, ktorý dobodal svoju partnerku, už spoznal trest

KOŠICE / Dvadsať rokov nepodmienečne. Takýto trest si v stredu 21. februára na Mestskom súde v Košiciach vypočul 63-ročný Vladimír. Nožom dopichal svoju o 20 rokov mladšiu priateľku, s ktorou sa krátko pred skutkom rozišiel. Muž sa na súde nečakane priznal a tak súd rozhodoval iba o výške trestu.

Muž sa ku skutku na prvom hlavnom pojednávaní priznal a oľutoval, rozhodovalo sa tak len o výške trestu. Po vypočutí znalcov senát mestského súdu vyniesol rozsudok. Vymeral mu 20-ročný trest v najprísnejšom väzení a ochranný dohľad na 2 roky. K rozsudku sa nevyjadril ani prokurátor, ani obžalovaný s advokátom. Na podanie odvolania majú lehotu 15 dní.

​Partnerku mal zavraždiť šiestimi ranami

Aj keď to spočiatku vyzeralo ako obyčajný požiar, ukázalo sa, že ide o vraždu. Obeť mal dobodať jej partner. Ženu potom odvliekol do zadnej časti domu. Práve tam úmyselne založil požiar. Telo odvliekol do letnej kuchynky, polial benzínom a zapálil. Zranil sa však pri tom aj on.

Miestni obyvatelia si na dvojici nevšimli nič podozrivé. Motívom útoku bola zrejme žiarlivosť muža v kombinácii s ukončením vzťahu zo strany jeho partnerky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy