Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Z bežnej kontroly sa stala policajná naháňačka. Skončilo to nehodou
Zdielať na

Z bežnej kontroly sa stala policajná naháňačka. Skončilo to nehodou

PODTUREŇ / V obci Podtureň zastavovali v pondelok 19. februára večer policajti osobné auto s dvoma mužmi. Malo ísť o bežnú cestnú kontrolu, tá sa však v okamihu zmenila na dramatickú naháňačku. Po jednom z nich polícia stále pátra.

​Vodič unikajúceho auta napokon odbočil do Beňadikovej. Tu nezvládol riadenie a vyletel zo zákruty. Strieborný Seat s ružomberským evidenčným číslom trafil betónový stĺp. Bočný náraz z auta vytrhol dvere na strane vodiča. Obaja muži mali po nehode ešte toľko síl, že sa dali na útek. "Policajné hliadky začali mužov prenasledovať pričom jedného z nich sa im podarilo vypátrať v lesnom poraste," uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. 

Muž si následne vyžiadal lekárske ošetrenie. "Pacienta (19) záchranári transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši, s poranením tváre a s bolesťami v oblasti tváre a hrudníka," uviedla Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS. 

Do pátrania po druhom mužovi nasadili policajti aj psovodov so psami. Miesto dopravnej nehody dokumentovali do neskorých nočných hodín. Kriminalisti strieborný seat dôkladne prehľadali. Výsledky prehliadky nateraz nekomentujú. Dvaja muži unikajúci v striebornom Seate mali obrovské šťastie, keby totiž tento mohutný betónový stĺp trafili na priamo, mohla mať pre nich nehoda aj tragické následky. "Po druhej osobe naďalej pátrame. Ďalšie okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodala Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy