Zatiahnuté, dážď
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Svojho priateľa vraj nezavraždil. Psychologička odkryla novú skutočnosť
Zdielať na

Svojho priateľa vraj nezavraždil. Psychologička odkryla novú skutočnosť

PREŠOV / Na prešovskom súde v piatok 16. februára pokračovalo pojednávanie v prípade zabitia priateľa. Mladý muž prišiel o život v byte. Pitva odhalila viaceré zranenia, ktoré mu mali spôsobiť masívne vnútorne krvácanie. Obžalovaný akúkoľvek vinu odmieta. Ako svedok vypovedal aj gréckokatolícky kňaz.

​Svedok, ktorý dodnes býva priamo pod bytom, v ktorom malo dôjsť k podozrivému úmrtiu, si nepamätal, či v tú noc spal doma. S manželkou totiž zvyknú niekedy prespať u dcéry. Občas sa však stálo, že susedia nad nimi boli hluční aj do neskorých nočných hodín. "Bolo počuť, ako niečo padlo na zem. Pohár, možno aj fľaša. A spev aj o druhej alebo tretej nadránom," opísal skúsenosti svedok

Na lavici obžalovaných sedel človek, s ktorým nebohý žil, a u ktorého žil v jednej domácnosti spolu s jeho matkou. Ráno sa vraj zobudil na to, že jeho priateľ ťažko dýcha. Obžalovaný akúkoľvek vinu za smrť priateľa odmieta. V prípade dokázania viny pred súdom mu hrozí 7 až 10 rokov väzenia.

Úlohu mohol zohrať aj alkohol

Na súde vypovedala aj znalkyňa – psychologička, ktorá skúmala obžalovaného psychologický profil. Okrem iného zmienila aj jeho vzťah k alkoholu. Podľa nej ide o dlhodobé popíjanie a už v čase vyšetrenia sa u neho preukázali jemné poškodenia centrálneho nervového systému. "Jeden z typických spôsobov je práve navýšenie lability, ľahšieho vzplanutia a oslabenej kontroly, takže si myslím, že ak sa skutok stal, tak práve alkohol sa mohlo  na tom podieľať," uviedla znalkyňa z odboru psychológie.

Obhajoba v minulosti poukázala na to, že polícia sa podľa nej sústredila len na priateľa nebohého a neskúmala ani jeho matku, ktorá je už po smrti. A tiež sa podľa obhajoby nezaoberala ani tým, či nebohý Michal nevyšiel z bytu von a zranenia, ktoré mal, mu nemohli byť spôsobené inde.

Mama nebohého však napríklad vypovedala o tom, že obžalovaného násilnícka povaha bola hlavným dôvodom, prečo vzťah ich syna rodina neprijala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy