Polojasno
22°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Škandál má súdnu dohru. Policajt na pokutách zbohatol o vyše 100-tisíc eur
Zdielať na

Škandál má súdnu dohru. Policajt na pokutách zbohatol o vyše 100-tisíc eur

BANSKÁ BYSTRICA / Škandál, ktorý pred vyše rokom otriasol Okresným dopravným inšpektorátom v Banskej Bystrici, má súdnu dohru. Pri kontrole vtedy zistili, že z blokových pokút zmizlo vyše 100-tisíc eur. Dopravný policajt, ktorý si peniaze nechal, dostal podmienku. Rozhodnutie je právoplatné.

​​So zmiznutím takého množstva peňazí sa v kraji ešte nestretli. To, že v policajnej kase chýba vyše 100-tisíc eur odhalila kontrola. A skončilo to aj personálnymi zmenami. S peniazmi vtedy zmizol aj jeden z dopravných policajtov, keď sa po zhruba týždni sám prihlásil na oddelení. Vysvitlo, že eurá z blokových pokút postupne končili v jeho vrecku.

Po prevalení tejto kauzy si už muž policajnú uniformu neoblieka. "Tento policajt bol prepustený zo služobného pomeru príslušníka policajného zboru ešte v marci minulého roka," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného Zboru Banská Bystrica Petra Kováčiková.

Policajt mal v minulosti dobrú povesť

Prípad má po vyše roku už aj súdnu dohru. Banskobystrický Okresný súd vydal trestný rozkaz a uznal ho za vinného. "Za čo ho odsúdil k úhrnnému trest odňatia slobody vo výmere troch rokov podmienečne s odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu v trvaní štyroch rokov," upresnila Nina Uhrovičová, hovorkyňa Krajského súdu Banská Bystrica.

Pred týmto škandálom pracoval na polícii vyše 10 rokov. V minulosti ho dokonca ocenili za pomoc vodičovi, ktorého počas jazdy premohli zdravotné problémy. Po druhýkrát sa už ale nezviditeľnil v pozitívnom svetle, peniaze z blokových pokút, ktoré si nechával bude musieť podľa súdu vrátiť. "Obvinený je povinný vyplatiť poškodenému ministerstvu vnútra náhradu vo výške 114-tisíc eur,"  dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy