Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Uprostred križovatky zrazil chodca. Vodič tvrdí, že ho nevidel
Zdielať na

Uprostred križovatky zrazil chodca. Vodič tvrdí, že ho nevidel

SPIŠSKÝ ŠTVRTOK / Nehoda ochromila večernú premávku na križovatke v Spišskom Štvrtku. Chodca, ktorý prebiehal cez cestu, zrazilo auto. Vodič nám tvrdil, že ho nemal šancu v tme vidieť. Muž skončil s ťažkými zraneniami v nemocnici.

K zrážke chodca došlo v Spišskom Štvrtku. Paradoxom tejto nehody je fakt, že iba pár metrov od miesta nehody je priechod pre chodcov, ktorý muž evidentne nevyužil. Vodič Fabie smeroval zo Spišskej Novej Vsi do Popradu. Ten nám tvrdil, že si sledoval pravú stranu križovatky, či mu nejaké auto nevojde do cesty. "Z ľavej strany mi naraz chodec vošiel pod auto. Som len stočil volant doľava. Snažil som vyhnúť zrážke," opísal vodič.

Štefan (58) preletel mužovi cez celé vozidlo. Vodič tvrdí, že v tme ho vôbec nevidel. V prvý moment vraj ani netušil, že zrazil človeka. "Na poslednú chvíľu som ho uvidel. Myslel som, že dajaké čierne vrece mi vletelo do cesty," uviedol vodič.

Príbuzní zraneného muža tvrdili, že vodič klame, že muž nemal tmavé oblečenie. Ku nehode okrem polície vyrazili aj dve záchranárske posádky. "Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo ambulancie RLP a RZP k dopravnej nehode pri ktorej bol zranený 58-ročný muž. Záchranári ho v bezvedomí na umelej pľúcnej ventilácii transportovali do nemocnice v Spišskej Novej Vsi," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

"Pri dopravnej nehode došlo podľa prvotnej lekárskej správy k ťažkému zraneniu chodca. Prítomnosť alkoholu u vodiča bola vylúčená vykonanou dychovou skúškou, požitie alkoholu u chodca bude zisťované z vykonaného odberu krvi," priblížila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Popradskí policajti začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. K nehode dorazil aj súdny znalec, ktorý vyšetrovaním prinesie odpovede na viaceré doteraz nezodpovedané otázky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy