Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Otrasný nález: V Tatrách našli upytliačeného medveďa
Zdielať na

Otrasný nález: V Tatrách našli upytliačeného medveďa

ZÁPADNÉ TATRY / Usmrteného medveďa našiel muž v Západných Tatrách. Medvedí samec bol zastrelený pytliakom. Hneď privolal privolal políciu aj Správu TANAP-u. Prípadom sa už zaoberá enviropolícia. Nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov a citlivé povahy.

"Takto skončil život krásneho mladého medvedieho samca spod Západných Tatier. Ktovie, možno si strelec, posmelený avizovanou zmenou Trestného zákona myslel, že aj ak ho odhalia už snáď nebude musieť znášať dôsledky svojho zvráteného konania," napísal na sociálnej sieti Karol Kaliský, ktorý medveďa našiel.

"K nálezu došlo mimo vlastného územia TANAP-u v území, kde platí prvý stupeň územnej ochrany," informoval vo svojom stanovisku Tatranský národný park. Potvrdil, že na mieste bol nájdený usmrtený jedinec medveďa hnedého so zrejmým strelným poranením. "Z uvedeného dôvodu bol privolaný aj odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality," doplnil TANAP.

V jeho tele našli guľku

Strelec podľa neho mieril presne za lopatku a guľka ostala v tele medveďa. Svoj nález okamžite ohlásil. "Privolaný zoológ vybavený detektorom kovov, spolu s predsedom poľovného združenia už mohli len konštatovať to, čo mi bolo zrejmé od prvého momentu, keď som medveďa uvidel. Medveď bol zastrelený pytliakom," napísal Kaliský. 

Išlo o mladého samca vo veku štyri až päť rokov s váhou približne 120 až 150 kilogramov. "Vzhľadom na to, že prebiehajú procesné úkony vo vzťahu k vyšetrovaniu trestnej veci, nie je možné poskytnúť ďalšie informácie," uzavrel TANAP.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy