Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Zaútočil na dve ženy na tej istej ulici. Páchateľa spacifikoval odvážny muž
Zdielať na

Zaútočil na dve ženy na tej istej ulici. Páchateľa spacifikoval odvážny muž

KROMPACHY / Jedno mesto, jedna ulica a dve prepadnuté ženy tým istým páchateľom. Muža spacifikoval pri druhom útoku Dávid, pod ktorého oknami sa incident odohral. Prvá žena, ktorú muž napadol, potrebovala pomoc lekárov.

Muž počas jednej noci útočil na Maurérovej ulici v Krompachoch dva krát. Útoky od seba delili dve hodiny a v oboch prípadoch si trúfol na ženy. Prvý krát zaútočil po ôsmej večer. Údery a kopance uštedril žene, ktorá sa vracala z práce. "Z ničoho nič sa predomnou postavil a vrazil mi päsťou do čela. Spadla som pod balkóny. Začal ma udierať, minimálne pätnásťkrát do hlavy. Ani raz nič nepovedal. Potom sa mi ho podarilo kopnúť a spadol na chrbát," popísala svoju skúsenosť napadnutá žena. 

Krompašan neváhal a páchateľa spacifikoval

Krompašanka musela vyhľadať ošetrenie v miestnej nemocnici. Následne podala trestné oznámenie. Útočníkovi sa podarilo utiecť. Za dve hodiny útočil v tejto lokalite znova. O prekazenie druhého útoku sa postaral Krompašan Dávid. Ten tušil, že ide o rovnakého páchateľa. Odvaha mu nechýbala. 

"Ten istý muž chodil po ulici a videl ako žena kráča so psom. Snažil sa k nej dostať, chcel ju napadnúť. V ruke mal tašku, v ktorej ukrýval panvicu. Ja som vyskočil z balkóna a spacifikoval som ho. Potkol sa, spadol, šmyklo ho. Pritlačil som ho k zemi, aby som počkal na príchod polície," upresnil Dávid. 

"Polícia touto cestou ďakuje všímavým občanom mesta Krompachy, ktorým situácia nebola ľahostajná a aj za cenu ohrozenia vlastnej osoby neváhali útočníka prenasledovať a obmedziť jeho pohyb až do príchodu polície," uviedla hovorkyňa kR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Útočník mal pri sebe nôž

Zistil to aj Dávid, ktorý sa o nôž jemne poranil. "Mal ho ukrytý niekde v bunde alebo ho mal pri sebe. Bohvie, čo v ten večer mohol ešte spraviť," povedal Krompašan Dávid. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Krompachoch začal trestné stíhanie pre trestný čin výtržníctva," priblížila Ivanová. 

Podľa susedov zvláštne vyznieva fakt, že policajti obvineného Michala zadržali až na druhý deň dopoludnia. Prišli si pre neho do bytu. Jednému z obyvateľov ulice sa podarilo zachytiť, ako ho s putami vyvádzajú z bytovky. V súčasnosti má byť podľa polície umiestnený v nemocnici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy