Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nadávky, vyhrážky a bitky: Matku týral jej vlastný syn
Zdielať na

Nadávky, vyhrážky a bitky: Matku týral jej vlastný syn

PRIEVIDZA / Nadávky, vyhrážky a bitky boli pravidelnou súčasťou života 91-ročnej ženy. Týral ju jej vlastný syn. O prípade z Prievidze sme vám priniesli reportáž ešte minulé leto. V stredu 14. februára sa na Okresnom súde v Prievidzi malo začať pojednávanie s obžalovaným.

Žena tvrdí, že svojmu synovi odpustila a chce, aby sa vrátil domov. "Ja som mu odpustila, pretože matky sú len matky," uviedla poškodená Elena Miháliková. Podľa doterajšieho vyšetrovania jej mal syn spôsobovať fyzické a psychické utrpenie takmer štyri roky. "Pravidelne od nej pýtal peniaze na alkohol a cigarety a keď mu ich nechcela dať, vulgárne jej nadával. Z ich bytu bolo pravidelne počuť krik a prosby ženy, aby ju nebil a nechal ju tak," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Muža nakoniec zadržali policajti a skončil vo väzbe. Na stredajšie pojednávanie ho pre administratívne pochybenie zabudli eskortovať. Pojednávanie preto odročili. Jeho mama však prišla a prezradil aj to, čo prežívala. "Chcela som odísť, on sa postavil a asi trikrát mi buchol hlavu," opísala Miháliková.

Pani Elena to v živote nemala ľahké. Jej najmladšieho syna Igora v roku 1994 zastrelil v Čiernom Balogu Mikuláš Černák. Za popravu vtedy zinkasoval milión korún. Jej ďalšiemu synovi hrozí za jej týranie 15 rokov za mrežami. Súd odročili na marec.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy