Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na Dunaji vypadol pasažier z lode
Zdielať na

Na Dunaji vypadol pasažier z lode

BRATISLAVA / Pasažier vypadol pri Devíne. Tok rieky prehľadávali policajti a hasiči na člnoch. Neprehľadávali len vodu, ale aj brehy rieky. Policajti s hasičmi prehľadávajú úsek pri moste Lafranconi a Devín.

Päťčlenná posádka Nemcov sa plavila tankerom. Okolo obeda si všimli, že sú iba štyria, na čo zalarmovali políciu. "V zmysle oznámenia posádky lode, ktorá sa plavila v blízkosti hradu Devín, mal pravdepodobne spadnúť jeden z členov posádky do vodného toku rieky Dunaj," informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff s tým, že okolnosti predmetného oznámenia aktuálne preverujú. 

Polícia oznámenie preveruje

Po nemeckom lodníkovi začali ihneď pátrať policajti a hasiči. Na člnoch prehľadávali tok rieky Dunaj. "Hasiči vykonali prieskum brehov a vodnej hladiny aj s využitím plavidla hasičského a záchranného zboru na úseku od mosta SNP až po Devín," informoval hovorca KR HaZZ Bratislava Štefan Koči. 

Policajti boli rozmiestnení po celej dĺžke vodného toku. Zatiaľ čo jedni prehľadávali brehy rieky, ďalší pozerali s ďalekohľadmi zo striech či skál. Skontrolovať mali aj tanker, na ktorom sa posádka plavila. "Žiadna osoba nájdená nebola," skonštatoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Štefan Koči.

Polícia okolnosti oznámenia, ktoré prijali na tiesňovej linke na obed, preveruje. Zároveň budú zrejme vypočúvať ostatných členov posádky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy