Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mladý Kysučan olúpil v byte vlastného starého otca
Zdielať na

Mladý Kysučan olúpil v byte vlastného starého otca

Čadca - Ukradol mu platobnú kartu, z ktorej chcel vybrať peniaze. Podarený vnuk skončil v rukách policajtov a za mrežami.

​Má len 18 rokov no za sebou bohatú kriminálnu minulosť. V Čadci Jozef olúpil vlastného deda keď po pár dňoch v cele sedel na lavici pred pojednávacou miestnosťou nevyzeral že by mu to čo urobil vlastnej rodine bolo ľúto. Prišiel za ním do bytu s jasným cieľom, dostať z neho nejaké peniaze. "Mladík (18) chytil poškodeného, pritlačil k zárubni dverí a so slovami "daj mi ten šek" mu začal vyťahovať zo zadného vrecka peňaženku," priblížila Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. 

V nej ho zaujímala iba platobná karta. "Bankomatovú kartu použil pri snahe o výber finančnej hotovosti," ozrejmila Šefčíková. To už policajti vedeli koho majú hľadať. Dlho im to netrvalo, podozrivého mali v putách pár minút po skutku. "Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre lúpež a neoprávnené použitie platobného prostriedku a spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie," dodala Šefčíková.

Po rozhodnutí sudcu sa vráti tam kde to už pozná, za mreže. "Sudca pre prípravné konanie poslal obvineného do väzby, rozhodnutie je právoplatné," informovala Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy