Polojasno
20°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Nepredvídateľné správanie: Agresívny pacient napadol niekoľkých zdravotníkov
Zdielať na

Nepredvídateľné správanie: Agresívny pacient napadol niekoľkých zdravotníkov

HUMENNÉ / Agresívny pacient v humenskej nemocnici napadol niekoľkých zdravotníkov. Jeden z lekárov má dokonca poranenia, pre ktoré je práceneschponý. Všetko sa odohralo na urgentnom príjme a podľa vedenia nemocnice bolo správanie 64-ročného útočníka nepredvídateľné.

K incidentu došlo v humenskej nemocnici na urgentnom príjme. Jeden z pacientov sa správal agresívne a fyzicky útočil na zdravotnícky personál. "Pacient pod vplyvom alkoholu s nepredvídateľným správaním po ošetrení hlavy na urgentnom príjme v humenskej nemocnici napadol viacerých zdravotníkov," informovala Bibiána Ovečková, hovorkyňa siete nemocníc.

Išlo o útok na chránené osoby pri výkone zdravotníckeho povolania smerujúceho k ochrane zdravia. Podľa polície bol páchateľom 64-ročný muž z Vranova nad Topľou. Jednému z lekárov spôsobil aj práceneschopnosť. Agresívneho pacienta spacifikovala strážna služba nemocnice spolu s privolanou políciou. Následne mu bolo vznesené obvinenie z trestného činu ublíženia na zdraví.

Viacerí obyvatelia mesta aj pacienti pre TV JOJ potvrdili, že zdravotníci na urgentnom príjme často čelia podobným agresorom. Podľa nich by situáciu pomohol vyriešiť návrat záchytných staníc, ktoré v okolitých štátoch fungujú dodnes.

Súvisiace články