Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragický pondelok na cestách: O život prišiel len 22-ročný motorkár
Zdielať na

Tragický pondelok na cestách: O život prišiel len 22-ročný motorkár

GBELY / K tragickej dopravnej nehode došlo v pondelok 12. februára na Záhorí. Cesta na motorke bola osudnou pre mladého muža. Pomôcť sa mu snažili všetky záchranné zložky. Ich snaha však bola žiaľ márna.

Život len 22-ročného muža vyhasol krátko pred 17 tou hodinou podvečer v obci Gbely. "Motorkár pravdepodobne nezvládol riadenie a so svojím motocyklom zišiel mimo cestu. Narazil do zaparkovaného auta Škoda Superb a vzápätí aj do betónového múriku," informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Motorka zostala pri stĺpe, mužovo telo bolo na druhej strane cesty pri aute. Postupne mu pomáhali policajti, hasiči i záchranári. "Hasiči po príjazde na miesto udalosti vystriedali policajtov v poskytovaní kardiopulmonárnej resuscitácie," uviedla Lena Košťálová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave. "Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo ambulanciu RLP k dopravnej nehode medzi motocyklom a osobným motorovým vozidlom. Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a lekár musel konštatovať exitus," priblížila Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS.

Policajti opäť vyzývajú k opatrnosti na cestách. Jazdiť v zime je podľa motoristického novinára nebezpečnejšie než v letnom období - a to nie len kvôli nízkym teplotám. Brzdná dráha je v zime dvojnásobná. "Keď sú pneumatiky studené, tak majú oveľa menšiu priľnavosť. Potom je tam aj faktor nevyjazdenosti, po tej zime človek by na to mal ísť opatrne a pomaly. Posledný faktor sú kamienky na ceste, ktoré po zime bývajú," vysvetlil Juraj Hrivnák, motoristický novinár.

Druhá tragická nehoda v ten istý deň

Zomrela pred očami kamarátky. Policajti vyšetrujú smrteľnú nehodu pri Trnave. Dve kolegyne, ktoré rozvážajú stravu, zostali stáť s dodávkou v strede Bolerázu. Spolujazdkyňa vyberala jedlo z kufra, keď do nej vrazilo auto. Žena nemala šancu prežiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy