Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Nadrogovaná žena, ktorá pri autonehode zabila mladého učiteľa, si vypočula rozsudok
Zdielať na

Nadrogovaná žena, ktorá pri autonehode zabila mladého učiteľa, si vypočula rozsudok

BREZNO / V procese s 30-ročnou Ivetou, ktorá pod vplyvom drog a alkoholu zavinila tragickú nehodu, v pondelok 12. februára padol rozsudok. Minulú jeseň šoférovala auto, v ktorom zahynul učiteľ hudby Michal. Žena figuruje aj v inom smutnom prípade. Ide o matku dvojročného dievčatka, ktoré skončilo v nemocnici s pervitínom v krvi.

​Ako svedok vypovedal otec obete dopravnej nehody. Po synovej smrti prežíva rodina traumu. Mladý učiteľ hudby Michal neprežil náraz auta do betónového múrika pri dome. Podľa znalcov vošla obžalovaná vodička do zákruty 106 kilometrovou rýchlosťou. "Rodičia prišli o syna a už nikdy nebudú spokojní," uviedla Edita Sarvašová obhajkyňa rodičov obete. 

​Obžalovaná tvrdila, že vypila dve pivá, drogy popierala, podľa znaleckých posudkov však mala okrem alkoholu v krvi aj metamfetamín a amfetamín. Žiadala alternatívny trest, argumentovala tým, že sa potrebuje starať o tri malé deti. Alternatívny trest neprichádzal do úvahy, bola pod vplyvom drog aj alkoholu.

Sudca jej vymeral dvojročné väzenie, ako aj 4-ročný zákaz šoférovania a musí absolvovať ústavné protidrogové liečenie. "Som sa vzdal práva podať odvolanie, považujem ho za spravodlivý a zákonný," vyjadril sa Martin Hronec, prokurátor OP Brezno"Ponechala si lehotu na podanie odvolania," dodal obhajca Stanislav Rešutík. Michalovým rodičom musí zaplatiť každému po 20-tisíc eur. "Oceňujeme, že súd rozhodol o náhrade nemajetkovej ujmy," doplnila Sarvašová.

Ivetu vyšetruje polícia aj v súvislosti s jej dvojročnou dcérou, ktorá minulý rok skončila nadrogovaná v nemocnici. Zdravotníci zistili, že išlo o pervitín. Polícia to vyšetruje ako trestný čin šírenia toxikománie, no prípad ešte ukončený nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy