Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Iveta, ktorej 2-ročnú dcéru nadrogovanú hospitalizovali v nemocnici, sa postavila pred súd
Zdielať na

Iveta, ktorej 2-ročnú dcéru nadrogovanú hospitalizovali v nemocnici, sa postavila pred súd

BREZNO / Na Okresnom súde v Brezne sa začal proces s 30-ročnou Ivetou, ktorá pod vplyvom drog a alkoholu zavinila tragickú nehodu. Po náraze do mostíka zahynul spolujazdec. Meno vodičky je známe aj v inom smutnom prípade. Ide o matku dvojročného dievčatka, ktoré nadrogované hospitalizovali v nemocnici.

​Ivetu priviezla na brezniansky súd justičná stráž. Matka troch detí a bývalá realitná maklérka je vo väzbe, v jeseni zavinila nehodu pod vplyvom drog a alkoholu. Podľa obžaloby mala v krvi amfetamín a metamfetamín. Tvrdí, že svoje skutky ľutuje, na okolnosti nehody si nepamätá. "Vo finále urobila vyhlásenie, že je vinná," informoval obhajca Stanislav Rešutík. 

​Auto narazilo v Brezne do mostíka, zahynul spolujazdec, učiteľ hudby Michal. Ivetu súd trestným rozkazom odsúdil na dvojročné väzenie. Prokurátor ale podal odpor, preto súd nariadil pojednávanie. Obaja Michalovi rodičia žiadajú po 25-tisíc eur. "Poškodení rodičia obete dopravnej nehody požadujú spravodlivý trest, náhradu nemajetkovej ujmy. Aj keď, žiadne peniaze im už syna nevrátia," uviedla Edita Sarvašová, obhajkyňa rodičov obete.

Ivetu vyšetruje polícia aj v súvislosti s jej dvojročnou dcérou, ktorá minulý rok skončila nadrogovaná v nemocnici, zdravotníci zistili, že išlo o pervitín. Matka nám vtedy tvrdila, že nevie, ako sa dieťa k droge dostalo. "Je vedené trestné stíhanie pre trestný čin šírenia toxikománie. Do vyšetrovania boli pribratí aj znalci z odboru zdravotníctva a farmácie z odvetvia pediatrie. čakáme na doručenie znaleckých posudkov," informovala Petra Kováčiková hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Otec dievčatka už bol odsúdený na podmienečný trest, počas domovej prehliadky uňho našli drogy. Deti sú zverené do starostlivosti starej mamy. "Za uvedený trestný či sa páchateľ môže potrestať trestom odňatia slobody na 3 až 8 rokov," priblížila Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy