Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dievčatko intoxikované pervitínom prepustili z nemocnice. Obvinili otca
Zdielať na

Dievčatko intoxikované pervitínom prepustili z nemocnice. Obvinili otca

BREZNO / Dvojročné dievčatko, ktoré minulý týždeň hospitalizovali po intoxikácii pervitínom, už lekári prepustili z nemocnice. Okolnosti, za ktorých sa mohlo dieťa k droge dostať, vyšetruje polícia. Padlo už aj prvé obvinenie. U otca dievčatka našli drogy.

​S poruchou vedomia a vo vážnom stave priviezli dvojročné dievčatko do banskobystrickej nemocnice. Testy potvrdili intoxikáciu pervitínom. Našťastie sa stav dievčatka výrazne zlepšil. "Previezli sme ho v stabilizovanom stave do nemocnice v Brezne, zostalo ešte dva dni v starostlivosti lekárov," uviedol Tomáš Mydlo, hlavný záchranár nemocnice v Brezne. Dievčatko už z nemocnice prepustili, aktuálne by malo byť s matkou a staršími súrodencami. Polícia vyšetruje ako sa mohlo dostať k drogám. Matka pre TV JOJ v tom čase tvrdila, že bola s ňou doma a nevie, ako sa to mohlo stať.

"Vyšetrovateľ v Brezne začal trestné stíhanie vo veci zločinu toxikománie a nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok," uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Mária Faltániová. Padlo už aj prvé konkrétne obvinenie v súvislosti s týmto prípadom.

Policajti našli drogy u otca dievčatka

"Z drogovej trestnej činnosti už vyšetrovateľ obvinil 38-ročného muža, ktorého stíha na slobode. Obvinený si zadovážil a prechovával bielu kryštalickú látku. Zaistené množstvo zodpovedá dvom dávkam drogy," dodala hovorkyňa. Okrem polície rodinu rieši aj Úrad práce sociálnych vecí a rodiny. Preverujú situáciu v rodine, v ktorej sú okrem dvojročného dievčatka aj ďalšie dve deti. Na základe určenej miery ohrozenia budú prijímať potrebné opatrenia sociálno-právnej ochrany detí. "Vzhľadom na ochranu súkromia detí a rodiny nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedlo v stanovisku Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy