Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Zabijem teba aj tvojho psa. Agresor tvrdí, že sa basy nebojí
Zdielať na

Zabijem teba aj tvojho psa. Agresor tvrdí, že sa basy nebojí

HUMENNÉ / Basy sa nebojím, hovorí agresívny muž, ktorý sa 63-ročnému Humenčanovi vyhrážal, že ho zabije a podreže mu psa. Zaútočil na neho v jeho vlastnom byte. Incident ukončili až privolaní policajti. Nekompromisný bol aj súd. Už v minulosti muža odsúdili, no nástupu do väzenia sa vyhýbal.

"Vyhrážal sa mi. Tak ty nemáš šancu, ty ani so psom vonku nechoď. Vravel, že ma zabije, že zabije môjho psa, no a vstúpil do môjho bytu," uviedol 63-ročný Humenčan, ktorého agresívny muž napadol uňho v byte. Povedal nám tiež, že sa to nestalo prvýkrát. "Aj pred polrokom ma zbil, kopal mi do hlavy," doplnil.

​Obyvatelia bytovky o poslednom incidente nevedeli, no tvrdia, že v byte 63-ročného Miroslava sa zvykne popíjať. Aj v tomto prípade zrejme zohral úlohu alkohol. Agresora policajti odviezli do cely policajného zaistenia. Je obvinený z trestných činov nebezpečného vyhrážania a porušovania domovej slobody.

Po dňoch strávených v cele sa postavil pred sudcu a následne bol vzatý do väzby z viacerých dôvodov. "Na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti, dokonať trestný čin, o ktorý sa pokúsil, alebo vykonať trestný čin, ktorý pripravoval alebo ktorým hrozil," vysvetlila Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Muž bol podľa zistení TV JOJ odsúdený už aj v minulosti a dokonca po ňom polícia aj pátrala, keďže sa vyhýbal nástupu do výkonu trestu odňatia slobody. Rozhodnutie Okresného súdu Humenné je právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy