Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mužovi, ktorý uniesol a znásilnil mamičku v aute, hrozí 10 rokov za mrežami
Zdielať na

Mužovi, ktorý uniesol a znásilnil mamičku v aute, hrozí 10 rokov za mrežami

PRAHA / Mužovi, ktorý uniesol ženu priamo spred základnej školy, kde čakala na syna hrozí trest 10 rokov väzenia. Neskôr svoju obeť znásilnil a nechal v aute. Teraz policajti zistili, že už raz vo väzení bol, pretože unikal hliadke.

"Pražskí policajti tohto muža nezadržali prvýkrát," vyjadril sa Jan Rybanský, hovorca polície. Stalo sa to pred piatimi rokmi. Muž začal unikať policajnej hliadke v parku Stromovka, šialenou jazdou ohrozoval návštevníkov parku. Išiel v kradnutom aute pod vplyvom drog. ​"Obišiel policajnú zátarasu v podobe policajného vozidla. Policajtom sa neskôr podarilo muža zadržať a spacifikovať. Za tieto trestné činy bol súdom odsúdený na 5 a pol roka odňatia slobody," uviedol Rybanský. 

Zásahovka ho viedla k výsluchu znovu. Mal si prisadnúť k žene, ktorá čakala na syna pred školou. Donútil ju si presadnúť na miesto spolujazdca, odviezol ju nevedno kam, tam ju zviazal a znásilnil. Potom odišiel.

Ženu našiel zviazanú a polonahú okoloidúci, ktorý zavolal políciu. Teraz je muž obvinený z piatich trestných činov - znásilnenie, krádež, obmedzovanie osobnej slobody a marenie úradného rozhodnutia. "Aktuálne je muž stíhaný väzobne,"  dodal Rybanský. V prípade odsúdenia hrozí obvinenému mužovi až 10 rokov väzenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy