Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Požiar, potýčka a popíjajúca mládež: Policajti mali počas nočnej plné ruky práce
Zdielať na

Požiar, potýčka a popíjajúca mládež: Policajti mali počas nočnej plné ruky práce

NITRA / Požiar na okraji mesta, potýčka medzi partiou mladých či zabudnuté kabelky. To je len zlomok toho, čo hliadka mestskej polície v Nitre riešila počas piatkovej noci.

​Počas víkendov na poriadok v meste dohliadajú štyri hliadky mestských policajtov. Okolo ôsmej večer išla naša reportérka Diana Pavlisová na okraj Nitry. Policajti hneď spozorovali oheň. Tamojší Rómovia pálili strom a káble. Fúkal vietor a hrozilo, že požiar by sa rozšíril. Na pomoc im museli prísť hasiči. "Zavolali sme ich preto, aby sa oheň nerozšíril," vysvetlil mestský policajt Patrik Heinemann. 

S hliadku sme prešli aj do centra mesta. Policajti ukázali schody, kam mládež chodí fajčiť marihuanu. "Dajú si tu plastovú fľašu, naplnia ju vodou, aby mali vzduch a cucajú," uviedol policajt. Polícia zastavila aj na železničnej stanici, v tej chvíli totiž dostali hlásenie, že na pešej zóne došlo k potýčke. 

Dve zabudnuté kabelky a popíjajúci mladí ľudia

Kontrolujeme aj železničnú stanicu, v tej chvíli dostali policajti hlásenie, že na pešej zóne došlo k potýčke. Za pár minút sme na mieste ukázalo sa, že kamaráti len tak do seba strkali. "Len sme sa chytili, nikto nie je zranený," potvrdil jeden z nich. Pri lokalite pod Nitrianskym hradom sa zvyknú stretávať mladí ľudia. Popíjajú alkohol a vedia o tom aj mestskí policajti. Keď na miesto prišla hliadka, mládež sa rozutekala a niekto tu nechal kabelku. "Kabelku berieme na mestskú políciu," dodal policajt Heinemann. 

Kabelka sa našla aj na lavičke v blízkosti divadla, jej majiteľka nič nespáchala iba ju tam zabudla. Bola vďačná policajtom, ktorí ju našli. Počas niekoľkých hodín strávených s mestskou políciou sa ukázalo, že v službe sa rozhodne nenudia a majú plné ruky práce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy