Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Polícia zatkla muža, ktorý mal ujsť z miesta nehody. Stalo sa tak pred zrakom jeho maloletej dcéry
Zdielať na

Polícia zatkla muža, ktorý mal ujsť z miesta nehody. Stalo sa tak pred zrakom jeho maloletej dcéry

ŽILINA / Vlastimil zo Žiliny tvrdí, že je otrasený po zákroku policajtov, ktorý zažil na vlastnej koži. Najviac ho mrzí, že sa na všetko musela pozerať jeho malá dcéra. Policajti ale tvrdia, že boli nútení voči nemu zakročiť ako voči vodičovi, ktorý unikal z miesta nehody.

​Zábery zachytávajú zásah v centre mesta. Vodič Vlastimil povedal, že nevedel, prečo sa pri ňom zrazu objavili dve policajné autá, keď viezol dcéru domov zo škôlky. "Bežali ku mne, vyťahovali zbrane, pištole a ja som im ukazoval, že mám prázdne ruky. Chytili ma, odvliekli na chodník, spacifikovali drsným spôsobom. Mám pre to narazenú hlavu a ruku," vysvetlil Vlastimil. 

"V poobedných hodinách sme dostali na tiesňovú linku hovor od občana, ktorý oznámil útek vozidla z miesta nehody a samotný volajúci ho mal prenasledovať," upresnila hovorkyňa KR PZ Žilina Zuzana Šefčíková. Keď Vlastimil vychádzal zo škôlky, mal svojím autom šuchnúť zaparkované auto. "Údajne som z toho auta zachytil jeho nárazník, ale ja som nič necítil, pokračoval som preto ďalej," dodal Vlastimil. 

Polícia tvrdí, že takéto konanie bolo nevyhnutné

"Zo strany polície boli prijaté okamžité opatrenia s cieľom vypátrania unikajúceho vodiča," ozrejmila hovorkyňa. "Nechali ma spútaného sedieť na zemi vo vode. Upozorňoval som na to, že mám v aute trojročné dieťa. Z ich strany neprišla žiadna reakcia," vysvetlil vodič. "Po vykonaní služobného zákroku voči podozrivej osobe a ubezpečení sa, že nemá pri sebe zbraň, bolo umožnené komunikovať s dieťaťom na zadnom sedadle za tmavými oknami vozidla," uviedla hovorkyňa. 

"Polícia nikdy nepodceňuje možné nebezpečenstvo a riziká, ktoré môžu kedykoľvek nastať," dodala Šefčíková. "Nekládol som odpor, ale vôbec ich to nezaujímalo. Obrátil som sa na ministerstvo vnútra a celú záležitosť nechám prešetriť," uzavrel Vlastimil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy