Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
V meste vyčíňal vandal. Škody narobil v škole, lekárni, potravinách aj v kostole
Zdielať na

V meste vyčíňal vandal. Škody narobil v škole, lekárni, potravinách aj v kostole

SNINA / Vlámal sa do lekárne, zničil okná v obchode, vykradol základnú školu a na kostole rozbil vchodové dvere. Najväčší šok prišiel ráno, keď sa páchateľ na miesto činu vrátil akoby nič a policajtov sa pýtal, čo sa tam stalo.

Bolo okolo ôsmej večer, keď upratovačky v škole končili s prácami a zbadali, že v zborovni sa svieti a niekto neznámy sa tam pohybuje. "Policajné hliadky prezreli celý areál školy plus vnútro budovy, keďže sme nevedeli, kde sa vlastne páchateľ nachádza," uviedol Jozef Lojan, Cirkevnej spojenej školy v Snine.

Páchateľ sa do základnej školy vlámal cez okno v zborovni. Podľa upratovačiek vyskočil cez okno tesne predtým, ako pootvorili dvere. "Také drzé správanie. Upratovačky boli v obavách a nechcú ani pomyslieť, ako by zareagoval, keby sa tam s ním stretli," priblížil Lojan.

Podľa opisu riaditeľa páchateľ v zborovni všetko rozhádzal, ukradol peniaze, sladkosti, oblečenie či nabíjačky. Niektoré veci našli ráno na chodníku. Vedenie školy hovorí, že konanie páchateľa nemalo logiku a bolo skôr chaotické. Ráno sa dokonca akoby nič do školy vrátil. "To je tiež zarážajúce, že páchateľ sa vrátil na miesto činu a obkukoval činnosť polície. Dokonca aj dnes ráno znova prišiel a pýtal sa, že čo sa tu deje," priblížil Lojan.

Vlámaním do školy sa to ale neskončilo. Polícia aj v stredu 7. februára ráno postupne nachádzala ďalšie rozbité a vykradnuté objekty. Medzi nimi aj predajný stánok mestského podniku, na ktorom rozbíjal sklo kameňmi. "Ale nedostal sa dovnútra, lebo tu je bezpečnostné sklo," podotkol zamestnanec Mestského podniku v Snine.

V jednej z lekární v meste poškodil vchodové dvere a rozhádzal lieky po okolí. Stále to ale nie je všetko. "Rozbil aj dvere na kostole a vraj aj nejaké potraviny," doplnil Lojan.

Podľa informácií TV JOJ polícia zadržala jednu podozrivú osobu. To, či tieto prípady spolu súvisia a či ich má na svedomí rovnaká osoba, bude známe až v priebehu ďalšieho vyšetrovania. Aby nedošlo k jeho zmareniu, zatiaľ bližšie informácie neposkytnú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy