Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Krádež v Dunajskej Lužnej: Z rozostavanej škôlky zmizlo náradie
Zdielať na

Krádež v Dunajskej Lužnej: Z rozostavanej škôlky zmizlo náradie

DUNAJSKÁ LUŽNÁ / Ráno prišli do práce, ale nemali s čím robiť. Robotníkom v obci pár kilometrov od Bratislavy, ktorí stavajú aj škôlku, ukradli náradie. Škody rátajú v tisíckach eur. Aby toho nebolo málo, zlodeji poškodili aj plot areálu.

V utorok 6. februára večer, keď odchádzali chlapi po šichte zo stavby domov, mali všetko náradie zamknuté a odložené v rozostavanej škôlke. Ráno, keď prišla prvá partia chlapov, si hneď všimli, že nie čo nie je v poriadku. Plastové okná a dvere, ktoré sú otočené do dvora, nikto vypáčil a poškodil. Keď vošli dnu, neverili vlastným očiam. Ich náradie bolo fuč. "V uvedenom prípade poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Miloslavov začal trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže," informovala Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Stavbári prišli o drahé kúsky. Ukradli im veľké zbíjačky, žabu, vŕtačky či karbobrúsky. Zlodeji museli všetko vynosiť počas hlbokej noci. Náradie pravdepodobne naložili do auta a z Dunajskej Lužnej ušli. "Konaním neznámeho páchateľa bola stavebnej firme spôsobená škoda, ktorá je predbežne vyčíslená na 4 500 eur," priblížila Šimunková.

Robotníci všetko nahlásili na polícii. Ráno prišli aj policajti so špeciálne vycvičenými psami. Tí prehľadali nielen interiér škôlky, ale aj celý areál. Snažili sa nájsť pachové stopy. Vonku za plotom dokonca zlodeji zabudli jednu karbobrúsku. Policajti zo škôlky odišli až okolo obeda. Zlodejom hrozí za krádež niekoľkoročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy