Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
VIDEO: Dodávka v protismere na R1. Vodiči sa vyhýbali v poslednej chvíli
Zdielať na

VIDEO: Dodávka v protismere na R1. Vodiči sa vyhýbali v poslednej chvíli

BANSKÁ BYSTRICA / Dodávka v protismere je nočnou morou každého vodiča. Na rýchlostnej ceste R1 pri Banskej Bystrici sa dodávka dostala do protismeru. Vodiči sa jej vyhýbali v poslednej chvíli. Dodávka sa podľa svedkov na diaľnici otočila dvakrát kým zišla na zjazde pri Sielnici.

Vodič išiel v protismere, ďalší vodiči sa mu vyhli doslova v poslednej chvíli a bolo veľkým šťastím, že to neskončilo zrážkou ani zraneniami. Stalo sa to medzi Banskou Bystricou a Sliačom. "Diaľniční policajti začali priestupok okamžite riešiť a v krátkom čase vodiča dodávky stotožnili, vypátrali aj vypočuli," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Vodič pôvodom zo zahraničia zrejme cestu nepoznal, no prečo zazmätkoval a otáčal sa na diaľnici bude musieť vysvetľovať policajtom. "63-ročný vodič sa dopustil priestupku a bude riešený v správnom konaní," informovala hovorkyňa Mária Faltániová. Za takýto priestupok pritom hrozí 300 eurová pokuta a o vodičský preukaz môže prísť až na tri roky. 

Už sa to stalo

Nie je to prvý prípad, ktorý riešili policajti v Banskej Bystrici. Na konci roku 2023 skončila jazda v protismere nehodou, pri ktorej sa zranil jeden človek. Na R1 pri Budči zavinil nehodu vodič, ktorý vyšiel z benzínovej pumpy do protismeru. Kým došlo k zrážke auto prešlo v protismere viac ako kilometer.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy