Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hriech v kostole sa nevypláca. Pre krádež do 30 eur mužovi hrozí 10 rokov
Zdielať na

Hriech v kostole sa nevypláca. Pre krádež do 30 eur mužovi hrozí 10 rokov

ČADCA / Muž z Kysúc sa musí zodpovedať na súde za krádež necelých 30 eur, za ktorú mu hrozí až 10 rokov väzenia. Sudkyňa mu totiž trestným rozkazom uložila podmienku, ale prokurátor s takýmto trestom spokojný nie je.

​Peter (61) bez okolkov priznáva, že kradol v nemocničnej kaplnke. "Bol som v takom stave, že som ukradol z kaplnky v Čadci 27 eur, 30 som vrátil," povedal obžalovaný Peter.

No i napriek tomu, že peniaze vrátil, neminul ho súd. Kysučan Peter vstúpil do kaplnky spolu so svojimi hriešnymi myšlienkami pred šiestou hodinou ráno. Skrutkovačom vypáčil pokladničku, z ktorej zobral milodary. "Okresný súd vydal trestný rozkaz, kde obžalovanému uložil dva roky s podmienečným odkladom na výkon trestu jedného roka. Prokurátor podal odpor s tým, že žiadal prísnejší trest," uviedol prokurátor.

Keďže mu priťažil fakt, že kradol na pietnom mieste, hrozí mu strata slobody až na desať rokov. "Mal záujem o uzavretie dohody o vine a trestné, v tomto štádiu som to nepovažoval za hospodárne," tvrdí prokurátor. Čaká ho teda ďalšie pojednávanie na súde. "Viete čo, aj keby ma zavreli, mne to je jedno," dodal Peter.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy