Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Krvavý útok na dôchodcu: Podozrivý mladík utekal aj cez rieku
Zdielať na

Krvavý útok na dôchodcu: Podozrivý mladík utekal aj cez rieku

HNÚŠŤA / Má iba 17 rokov a už je podozrivý, že nožom zaútočil na dôchodcu. Susedia mužovi do príchodu záchranárov poskytli prvú pomoc. Dvaja z nich dokonca vyrazili za útočníkom. Napadnutý dôchodca je stále v opatere lekárov.

​Ku krvavému útoku došlo za dverami jedného z bytov miestnej ubytovne. Poškodeným jej 66-ročný dôchodca, ktorého páchateľ bodol veľkým kuchynským nožom. Potom z bytu ušiel. Zranený muž sa zo strachu zamkol a zavolal rodine, aj susedovi z bytu oproti. "Volal mi sused, že ho niekto bodol. Syn hneď odbehol. Už bol zakrvavený. Dosť krvácal. Syn mi hneď kričal, že volaj pohotovosť," tvrdí sused. "Dal som mu dva tampóny na ranu, a to si držal. A v tej chvíli už išli záchranári. Naozaj tu boli veľmi rýchlo," opísal ďalší sused bodnutého.

Pána Jána odviezli záchranári do lučeneckej nemocnice, kde ho operovali. Je mimo ohrozenia života. Policajti ihneď začali pátrať po útočníkovi, ani nie do hodiny sa ho hliadke obvodného oddelenia podarilo zadržať. Podozrivý mladík utekal smerom ku autobusovej stanici. Dokonca vošiel do rieky Rimava a cez vodu prešiel na druhú stranu.

Podozrivého už susedia videli viackrát

Prenasledovali ho susedia bodnutého muža. Ide o 17-ročného mladíka z vedľajšej obce. Obyvatelia ubytovne ho tam videli už viackrát. Pýtal od ľudí peniaze. Často bol vraj pod vplyvom alkoholu. "On od neho pýtal peniaze, a potom pýtal aj odo mňa, lenže ja som na neho skričal. Ušiel von, zabúchal mu na dvere a už čo sa robilo uňho, to ja neviem," opísal sused.

Peniaze zrejme následne pýtal aj od 66-ročného dôchodcu. Čo sa v byte presne stalo, vyšetrujú policajti. "V tomto prípade je vedené trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví, spáchaného v štádiu pokusu. Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nie je možné zo strany polície nateraz poskytovať žiadne podrobnejšie informácie," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. Podozrivého už vypočuli, no zatiaľ ho neobvinili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy