Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bratia podozriví z vraždy svojho otca sa postavili pred súd
Zdielať na

Bratia podozriví z vraždy svojho otca sa postavili pred súd

ČADCA / Na súde v Čadci sa začal proces s dvomi bratmi, ktorí sú obžalovaní za zabitie v súvislosti so smrťou ich vlastného otca. Obidvaja súrodenci však vinu popierajú.

​Podľa obžaloby sa v dedine Svrčinovec odohral veľmi nepríjemný rodinný konflikt. "Prokurátor predniesol obžalobu, obžalovaní prehlásili, že sú nevinní," uviedla Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.

Podľa polície pri tomto incidente napadli svojho otca jeho dvaja synovia Ján a Jozef. Najprv do neho strkali na dvore, pričom všetci traja spadli na betónový chodník. Neskôr ho bili v pivnici rodičovského domu. "Najmenej štyrikrát ho udreli rukou a päsťou do oblasti jeho tváre a tiež svojho otca opakovane udierali dlhým úzkym predmetom do jednotlivých častí jeho tela," povedal prokurátor na súde. 

Obžalovaní odmietli vypovedať 

Starší muž mal zranenia na celom tele. A bol hospitalizovaný v kysuckej nemocnici vo veľmi vážnom zdravotnom stave. "V konečnom dôsledku vyústil do zlyhania pri akútnej ischémii, akútnom nedokysličení srdcového svalu k smrti poškodeného," doplnil prokurátor. V súdnej sieni sedela okrem obžalovaných súrodencov aj ich mama. "Obaja obžalovaní odmietli vypovedať a odmietla vypovedať aj poškodená," vyjadrila sa hovorkyňa Záborská.

Obhajca bratov pri svojich námietkach voči obžalobe žiadal aj to, aby na súde vypovedali lekári, ktorí sa starali o doráňaného muža, a to vzhľadom na určenie presnej príčiny smrti. "Bude súd pokračovať súd v dokazovaní výsluchom svedkov a znalcov," dodala Záborská. Obom súrodencom hrozí strata slobody až na 10 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy