Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Zneužitá študentka: Opiť a znásilniť ju mala partia jej kamarátov
Zdielať na

Zneužitá študentka: Opiť a znásilniť ju mala partia jej kamarátov

LUČENEC / Obrovskú traumu prežíva 17-ročná študentka z okresu Lučenec. Mali ju pohlavne zneužiť. Šokujúce na tom je, že skutku sa mali dopustiť jej kamaráti, s ktorými sa mesiace poznala a v to popoludnie spolu popíjali. Využili zrejme to, že tínedžerka bola opitá. Všetci sú už obvinení. Dvaja z nich sú dokonca neplnoletí. Ich stíhajú na slobode, najstaršieho poslal sudca do väzby.

Štvorica najskôr popíjala na autobusovej stanici, potom sa krížom cez železničnú trať presunuli na iné miesto. TV JOJ sa podarilo hovoriť so svedkom, ktorý ich videl. Podľa neho bola tínedžerka veľmi opitá. Len 17-ročné dievča mali zatiahnuť do kríkov medzi špinu a neporiadok. "Do tej jamy ju zobrali na spodku. Nevidel som, čo sa tam robilo, ale keď vychádzali, tak jeden si gate napravoval," opísal svedok.

Dievča nechali ležať na zemi a odišli. Ona potom dezorientovaná blúdila po okolí, až natrafila na svoju rodinu, ktorá ju už hľadala. Bola celá od blata. Potom náhle odpadla. "Zavolali záchranku a policajtov. Zaviezli ju do nemocnice a tam hneď ona povedala aj lekárom, že bola zneužitá," uviedla mama poškodenej.

Spodnú bielizeň na sebe nemala. Policajti ju našli na mieste, ako aj jej kabelku s dokladmi. Podozrivých policajti zadržali. Najstarší má 19 a najmladší iba 14 rokov. "V tomto prípade bolo vznesené obvinenie trom osobám za zločin znásilnenia spáchaný v spolupáchateľstve. Jednej osobe bolo navrhnuté väzobné stíhanie," informovala Michaela Taglíberová, prokurátorka Okresnej prokuratúry Lučenec.

Jaroslava (19), ktorý bol v minulosti už štyrikrát súdne trestaný aj za násilnú trestnú činnosť, zobral sudca do väzby. Sťažnosť nepodal, no tvrdil, že nič neurobil. Prípad budú naďalej vyšetrovať. "My sme z toho šokovaní, hlavne dcéra. Nespáva, nejedáva. V noci k nej vstávam, podávam jej lieky," priblížila mama poškodenej.

Tínedžerka prestala chodiť do školy, komunikuje iba s rodinou, celý deň je zamyslená. Zvažujú navštíviť psychológa, ktorý jej pomôže vyrovnať sa s touto traumou. "Ona sa proste začala hanbiť - za to, čo sa jej stalo. My dávame našim deťom dobrú výchovu. Musia dodržiavať, čo im prikážeme. Pochybila jedine s tým alkoholom," uviedla mama poškodenej. "To, že sa moja dcéra opila, sa stalo každému. Aj my sme boli mladí. Čo ma ale najviac bolí je to, že oni sa poznali . Napriek tomu jej neboli oporou, ale znásilnili ju a nechali ju tam," zdôraznil otec poškodenej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy