Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž dlhé týždne prenasledoval svoju expartnerku. Vyhrážal sa jej dokonca smrťou
Zdielať na

Muž dlhé týždne prenasledoval svoju expartnerku. Vyhrážal sa jej dokonca smrťou

ŽILINA / Ľubomír pochádzajúci z Levíc minimálne 5 mesiacov prenasledoval svoju bývalú partnerku. Vystupňovalo sa to natoľko, že sa Žilinčanka začala báť nielen o seba, ale aj o svoju rodinu. Zasiahli policajti, prokurátor aj súd.

59-ročný Ľubomír žene, s ktorou predtým tvoril pár, urobil zo života peklo. Najskôr to bola láska, no keď sa s ním o desať rokov mladšia žena rozišla, začal ju prenasledovať. Keď si Ľubo vypil bolo to vraj ešte horšie, vtedy nabral odvahu a pritvrdil hovoreným aj písaným slovom.

"Partnerku neustále prenasledoval zasielaním vulgárnych sms správ a telefonickými hovormi a osobne fyzicky v mieste jej bydliska a práce," informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Martin Kokles. Sledoval ju všade, kam sa pohla, čakal ju pred prácou, bol jej v pätách aj keď išla z roboty. O desať rokov mladšej žene naháňal strach, ten sa ešte vystupňoval, keď sa mal podľa obvinení vyhrážať fyzickou likvidáciou aj jej rodine. "Nadobudla dôvodnú obavu o život a zdravie. Kontaktovala políciu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. 59-ročného muža obvinil poverený príslušník z nebezpečného prenasledovania. Prokurátor ho chcel vidieť za mrežami, aj preto podal návrh na jeho väzobné stíhanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy