Oblačno
15°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Ničivý požiar zachvátil strechu rodinného domu. S plameňmi bojovalo 12 hasičov
Zdielať na

Ničivý požiar zachvátil strechu rodinného domu. S plameňmi bojovalo 12 hasičov

VARHAŇOVCE / Dobrovoľní aj profesionálni hasiči boli v piatok2. februára vyslaní na pomoc do obce Varhaňovce. Strechu jedného z rodinných domov zachvátili plamene. Hasičom sa našťastie podarilo uchrániť ďalšie hodnoty. Vďaka nim sa požiar nerozšírili ani na okolité stavby.

"Susedka prišla, aby sme si vypli plyn, lebo u susedov horí dom," opísala incident suseda Katarína. Ako prví prišli na pomoc miestni dobrovoľní hasiči. Strechu na poschodovom rodinnom dome pohltili plamene. "Po našom príchode bola celá strecha zachvátená požiarom," informoval Jozef Baláž, veliteľ zásahu HaZZ Prešov.

Na miesto zásahu vyslalo operačné stredisko 12 profesionálov z dvoch staníc z Prešova a z Bidoviec. Na likvidáciu požiaru použili päť kusov hasičskej techniky. "Chlapi z dediny nám pomohli a chladili našu strechu," priblížila suseda. "V dome sa nikto nenachádzal, takže po našom príchode sme začali hasiť požiar vnútornou cestou," priblížil Baláž.

Prvé podozrenie susedov padlo na oheň od komína. Príčina požiaru je v štádiu objasňovania. "DHZ Varhaňovce ochladzovali objekt z vonku, takisto hasili požiar cez otvorenú strešnú konštrukciu rodinného domu," uviedol Jozef Baláž, veliteľ zásahu HaZZ Prešov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy