Zatiahnuté
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Lietadlo zmizlo z radaru pár kilometrov pred cieľom
Zdielať na

Lietadlo zmizlo z radaru pár kilometrov pred cieľom

FLORIDA/USA / V americkom štáte Florida havarovalo jednomotorové lietadlo. Spadlo do obytnej štvrte. Po nehode záchranné zložky niekoľko hodín prehľadávali 4 zasiahnuté domy. Počty obetí zo začiatku neboli presné.

Po nehode boli poškodené štyri mobilné domy. Veliteľ hasičov informoval o niekoľkých obetiach, presné číslo ale neuviedol. Na mieste sú ešte záchranné zložky a miesto prehľadávajú. Podľa prvotných odhadov si havária vyžiadala 3 obete. Zatiaľ nie je jasné, koľko ľudí bolo na palube lietadla.

"Pracujeme na identifikácii lietadla, ako aj pilota a iných členov, ktorí mohli byť na palube. Takisto sa snažíme dôsledne skontrolovať dom, do ktorého lietadlo narazilo, či vo vnútri neboli nejaké obete. Všetky ostatné mobilné domy boli vyčistené. Podarilo sa im dostať zo svojich mobilných domov a nepotrebovali ani odvoz do nemocnice," vyjadril sa veliteľ zásahu Scott Ehlers. Pred nehodou sa pilot ozval dispečingu a hlásil poruchu motora. O niekoľko minút neskôr lietadlo zmizlo z radaru približne 5 kilometrov od pristávacej dráhy a zrútilo sa priamo medzi domy. Príčina nehody bude predmetom vyšetrovania.

Najčítanejšie správy