Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Požiar v Hlohovci: Šlo o úmysel? Toto mohla byť jeho príčina
Zdielať na

Požiar v Hlohovci: Šlo o úmysel? Toto mohla byť jeho príčina

Hlohovec - Obyvateľov osem podlažnej bytovky v Hlohovci museli vo štvrtok večer evakuovať. Byt na prvom poschodí tam zachvátil požiar. Údajne ho mal úmyselne podpáliť mladý muž. Na mieste zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči.

Horieť začalo krátko pred trištvrte na šesť. Na miesto vyrazili hasiči z Hlohovca, Trnavy a dobrovoľníci z Leopoldova. "Pri našom príchode bola zachvátená jedna izba požiarom a zadymené, takže sme nasadili 2x C prúd a zasahovali sme vplyvom zadymenia v autonómnych dýchacích prístrojoch," povedal veliteľ zásahu hasičov Július Kuruc.


Evakuovať museli desiatky ľudí. V byte v tom čase našťastie nikto nebol. Panelák obkolesilo niekoľko hasičských áut. Na miesto pristavili aj evakuačný autobus. V ohrození boli susedia, ktorí v panike otvárali bytové dvere a snažili sa dostať von. Situáciu im poriadne skomplikoval silný a hustý dym na schodisku a vo vchode. Celkovo museli ošetriť osem ľudí. "Záchranári previezli do fakultnej nemocnice v Trnave dve intoxikované osoby. 62 ročnú ženu a osem ročné dieťa," informoval z operačného strediska hovorca Richard Bolješik.


Ďalších štyroch dospelých a dve deti, ktoré sa nadýchali splodín horenia ošetrili na mieste hasiči. "Čo sa týka lokalizácie, tá bola vcelku rýchla. To bolo možno do nejakých 15 minút," skonštatoval veliteľ zásahu.

Miesto činu si prevzal trnavský policajný vyšetrovateľ. Podľa našich informácii totiž požiaru údajne predchádzala partnerská hádka. Po nej mal prísť mladý muž k bytu, vykopnúť dvere a podpáliť ho. Podozrivého 24-ročného muža krátko na to zadržali. Na mieste sa povrávalo, že na to použil zápalnú fľašu. "Polícia prípad rieši v súvislosti s trestným činom všeobecného ohrozenia. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, nie je v súčasnosti možné poskytnúť k prípadu žiadne bližšie informácie," uviedla krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.


Škodu spôsobenú požiarom bytu vyčíslili na 60 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy