Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO: Polícia zverejnila hrozivé zábery. Kamión narazil do cestárskeho auta
Zdielať na

VIDEO: Polícia zverejnila hrozivé zábery. Kamión narazil do cestárskeho auta

BRATISLAVA / Polícia preveruje okolnosti tragickej nehody, pri ktorej došlo k úmrtiu 48-ročného vodiča kamiónu. Podľa kamerových záznamov je vidieť, že vodič kamiónu s návesom nereagoval na smerovú šípku, ktorá bola vopred umiestnená na cestárskom vozidle. Nasledoval silný náraz do zadnej časti nákladného auta Mercedes Benz.

48-ročný kamionista z Bosny a Hercegoviny išiel ako jediný v pravom jazdnom pruhu, napriek upozorneniu, že tam práve pracujú cestári. Vzápätí do ich nákladiaku v plnej rýchlosti narazil. Podľa informácií TV JOJ na ceste nebola žiadna brzdná dráha. Náraz bol taký silný, že cestárske vozidlo vrazilo aj do odstavenej dodávky a auta pred sebou. Niekoľko tonový nákladiak prerazil zvodidlá a zranil pracovníkov Slovenskej správy ciest.

Policajti museli diaľnicu uzavrieť už od Trnavy. Vodičov nepúšťali ani v pripájacích pruhoch z Bratislavy a Nitry. Na mieste nehody totiž pristával záchranársky vrtuľník.

Hovorkyňa nitrianskej nemocnice nám potvrdila, že muža ešte včera prepustili do domácej liečby. Jeho kolegovia boli po nehode prevezení do trnavskej nemocnice. 55 ročný muž utrpel polytraumu a 28 ročný otvorené poranenie hlavy. 48-ročnému vodičovi kamiónu už privolaní záchranári nedokázali pomôcť a svojim zraneniam na mieste podľahol.

Video, ktoré zverejnila polícia, si môžete pozrieť tu: 

"Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a ublíženie na zdraví. Škody boli odhadnuté na cestárskych autách nad 44-tisíc eur a na poškodených zvodidlách viac ako 5-tisíc eur," upresnila hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová.

To či sa pod tragickú nehodu podpísala nepozornosť alebo náhle zdravotné komplikácie, určí u vodiča nariadená pitva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy