Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Odsúdenú ženu našli doma obesenú. Svojho druha bodla do srdca
Zdielať na

Odsúdenú ženu našli doma obesenú. Svojho druha bodla do srdca

KOŠICE / Jediná rana nožom do srdca. Takýmto spôsobom prišiel o život 45-ročný muž v jednom z bytov v Michalovciach. Po viac ako štyroch rokoch je prípad na konci a padol rozsudok. Po obžalovanú Zuzanu prišli domov policajti. Do výkonu trestu ju už však neodvedú, sused ju našiel obesenú na balkóne. Nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Zuzana svojho manžela bodla nožom v spánku, potom ho zamkla v izbe a z bytu odišla. Krvácajúci muž rozbil sklenené dvere a zavolal si pomoc. Záchranári sa do bytu nevedeli dostať, a tak zavolali hasičov. Muža previezli do nemocnice ešte živého, na operačnom stole však zomrel.

Zuzana z bytu ušla a našli ju až policajti pri miestnom cintoríne. Podľa rodiny si zvykla často vypiť a potom bola aj agresívna. "Bila ho. On mi poslal fotky ako má rozbitú hlavu, proste napádala ho. Ja som bola aj prítomná, keď ho išla udrieť s fľašou. Vnuk Matej ju ťahal, lebo ho dusila," priblížila mama nebohého muža.

Po skutku u nej v moči našli dokonca aj drogy. Zuzana po celý čas vinu odmietala a ku skutku nevypovedala. "Motív, prítomnosť obžalovanej v mieste, v byte aj jej predchádzajúce - nazvem to - agresívne konanie fyzického charakteru voči obžalovanému svedčal v neprospech obžalovanej. Z môjho pohľadu nebola žiadna pochybnosť o tom, žeby súd rozhodol iným spôsobom ako dnes," uviedol Juraj Figula, prokurátor Krajskej prokuratúry v Košiciach.

Sudca mestského súdu ju ešte pred rokom uznal vinnou a poslal ju do väzenia na 20 rokov, nesúhlasila s ním, a tak sa odvolala. Rozhodnúť tak musel krajský súd. Ten jej rozsudok potvrdil. 

Zuzana si však na súd svoj rozsudok vypočuť neprišla. Dovoľoval jej to monitorovací náramok, ktorý mala obžalovaná. Na slobodu sa dostala v roku 2021 na základe rozhodnutia Ústavného súdu, ktorý dovtedajšiu väzbu označil za neprimerane prísnu. Po právoplatnom rozsudku si tak po ňu prišli policajti domov, vziať do výkonu trestu ju však nestihli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy