Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hromadná nehoda na D1: Po zrážke kamióna s cestármi prišiel o život jeden človek, traja sa zranili
Zdielať na

Hromadná nehoda na D1: Po zrážke kamióna s cestármi prišiel o život jeden človek, traja sa zranili

TRNAVA / Na diaľnici D1 pri Hlohovci narazil kamión do cestárov. V nemocnici skočili traja ľudia. Kamionista náraz neprežil. Diaľnicu sprejazdnili až krátko pred siedmou hodinou večer.

Krátko po jednej hodine popoludní pracovali cestári na diaľnici D1 pred Hlohovcom na úpravách vozovky. Podľa informácií TV JOJ mali byť traja muži pri zvodidlách, keď do ich cestárskeho auta s vozíkom so smerovou šípkou narazil v plnej rýchlosti kamión. Všetci traja sa zranili. Kamionista (48) z Bosny a Hercegoviny, žiaľ, také šťastie nemal. Jeho zranenia boli vážne a pomôcť mu už nedokázali ani privolané záchranné zložky. "Počas tragickej nehody sa zranili traja naši kolegovia z NDS, ktorí v tom čase vykonávali rutinné údržbové práce. Kolegovia boli jasne označení a chránení ťažkým zákrytom so svetelnými šípkami," informoval Tomáš Ferenčák, hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti.

Podľa ich slov, keby nestáli práve za veľkým vozidlom, ich zranenia by boli oveľa vážnejšie. "Záchranári ošetrili 55-ročného muža, ktorého s polytraumou transportovali do nemocnice v Trnave. Do rovnakej nemocnice transportovali aj 28-ročného muža s otvorenou ranou hlavy," uviedla Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR.

Na diaľnici pristával aj záchranársky vrtuľník, ktorý transportoval do nemocnice jedného zo zranených mužov. "Posádka leteckých záchranárov si prevzala do svojej starostlivosti 64-ročného muža s ľahším poranením hrudníka a hornej ľavej končatiny. Po ošetrení bol preložený na palubu a v stabilizovanom stave prevezený do Fakultnej nemocnice v Nitre," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov.

Policajti krátko po nehode uzavreli úsek diaľnice už od križovatky Trnava. Vodičov na diaľnicu nepúšťali ani v pripájacích pruhoch z Bratislavy a Nitry. Dopravu odkláňali po starej ceste. Nepojazdné autá odtiahli odťahovky. Či sa pod nehodu podpísala nepozornosť, mikrospánok alebo náhle zdravotné problémy sa zatiaľ nevie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy