Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Grilovali psov a uhoreli? Takto dopadli hladní bezdomovci
Zdielať na

Grilovali psov a uhoreli? Takto dopadli hladní bezdomovci

Dvaja bezdomovci dnes prišli o život, ďalší takmer uhorel. Stalo sa to pri požiari ich chatrče v Piešťanoch. Záchranárom sa po príjazde na miesto naskytol otrasný pohľad.

Zatiaľ nie je jasné, prečo začalo horieť. Nie je vylúčené, že plamene preskočili od ohňa, na ktorom si práve piekli psa.

Bezdomovci žili na periférii. Požiar v ich provizórnom príbytku nemali šancu prežiť.

Hasičov privolali policajti. Plamene však boli rýchle. V pozostatkoch po chatrči našli už len dve zhorené telá. Oheň ich spálil na popol.

Susedia z blízkej novej štvrte nemali s bezdomovcami väčšie problémy. Niektorým dokonca čas od času vypomáhali.

Zisťovatelia požiarov však na mieste nevedeli určiť jeho presnú príčinu. Nie je však vylúčené, že oheň si zapálili sami na to, aby si upiekli psov. Na mieste sa totiž podľa našich informácií našli desiatky psích obojkov a štítkov zo psieho útulku.

Sloboda zvierat odmieta tvrdenia, že štítky na označenia psov, ktoré sa na mieste zhoreniska našli patrili psom z tamojšieho útulku. „Tieto štítky sa naposledy používali asi pred ôsmimi rokmi. Náš útulok používa na označovanie psov mikročipi a nájdené štítky boli vyhodené do nádoby na komunálny odpad,“ uviedla Ľubomíra Baleková, vedúca piešťanského útulku Slobody zvierat.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy