Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Na odpočívadle stojí záhadné pohrebné auto. Nachádza sa v ňom truhla
Zdielať na

Na odpočívadle stojí záhadné pohrebné auto. Nachádza sa v ňom truhla

BRATISLAVA / Niektorí vodiči, ktorí prechádzali diaľnicou D2 mohli svojim spôsobom zažiť zaujímavý deň otvorených dverí. Aj keď väčšiu radosť by z toho mali skôr milovníci čierneho humoru. Na jednom z odpočívadiel totiž stojí opustené pohrebné auto, ktoré akosi nikomu nechýba. Vozidlo je odomknuté a vo vnútri je truhla.

Vodič, ktorý pravidelne cestuje na týždenné služobné cesty, videl pred pár týždňami prvom odpočívadle za maďarskými hranicami v smere na Bratislavu srbské pohrebné auto. "Dnes som tam opäť stál a auto je stále tam. Je odomknuté a vnútri je truhla. Je tam cítiť zápach, čo keď tam je telo? Čo tam tak dlho robí pohrebné auto zo Srbska?" napísal nám vodič. 

Na parkovisku stála staršia pohrebná dodávka

Skúsili sme či je odomknutá a čo sa v nej nachádza. Možnosť prehliadnuť si toto auto majú okoloidúci už niekoľko týždňov. Keďže je odomknuté, môžu si prezrieť jeho interiér, ale doslova sa aj presvedčiť, či je truhla prázdna. To sme urobili aj my a truhla bola v skutočnosti prázdna. Pod ňou sa nachádzali viaceré vyprázdnené úložné priestory, v ktorých po tom, čo tam bolo, zostal len neporiadok. 

"Kolegovia z príslušného strediska vozidlo nahlásili polícii," uviedol hovorca NDS Tomáš Ferenčák. "Lustrácie v dostupných informačných systémoch boli negatívne. Následným preverovaním nebol zistený súvis s protiprávnou činnosťou," informovala hovorkyňa KR PZ Bratislava Silvia Šimková. Auto podľa polície kradnuté nie je. Logo na aute odkazuje na srbskú pohrebnú službu. Vyhľadali sme ju na internete. To, prečo tam bol aj nemecký nápis, nevieme. Srbskú spoločnosť sme napriek tomu oslovili a spýtali sa ich, či im nechýba auto. 

Srbskej firme auto nechýba

"Nie sú to naše ŠPZ, nie sú to naše čísla. Necestujeme tak ďaleko," uviedli. O informácie sme poprosili aj colný úrad, ktorý auto taktiež skontroloval. V ich záznamoch ale nebolo. "Colný úrad Bratislava neeviduje v rámci uplynulých štyroch mesiacov žiadne colné konanie, pri ktorom by bolo ako aktívny dopravný prostriedok použité spomínané motorové vozidlo," priblížil Radoslav Kozák z tlačového oddelenia FS. 

O koho auto ide, prečo ho tam nechal, na čo bolo využité a čo sním bude je nateraz záhadou. Do kedy teda ešte budú môcť vodiči pri tomto aute porozmýšľať nad svojim životom ukáže až čas. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy