Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Obvinených v rámci akcie Meskáč prepustili zo zadržania na slobodu
Zdielať na

Obvinených v rámci akcie Meskáč prepustili zo zadržania na slobodu

BRATISLAVA / Bratislavskí Mestskí policajti, ktorí sú obvinení z prijímania úplatkov a zneužívania právomoci verejného činiteľa, sú na slobode. Šesticu mužov zadržala NAKA počas akcie Meskáč. V policajnej cele sa dlho neohriali. Vyšetrovateľ ich po vypočutí prepustil na slobodu a nežiadal ani väzbu. Dôvodom je, že všetci ukončili zamestnanecký pomer. Policajti údajne pokuty rozdávali, no akosi zabudli vydávať bločky.

Páchaná trestná činnosť mala súvisieť s výkonom zamestnania a u niektorých osôb aj s korupciou. "Keďže všetkých šesť osôb ukončilo zamestnanecký pomer mestského policajta bezodkladne dohodou, s čím zamestnávateľ súhlasil, nebolo možné preto skonštatovať dôvod preventívnej väzby," zdôvodnila hovorkyňa. Iný väzobný dôvod nebol vzhliadnutý.

​Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala a obvinila v rámci pondelkovej (29. 1.) akcie s krycím názvom Meskáč šesť osôb. Prípad realizovala v súčinnosti s vedením bratislavskej mestskej polície. Ide o trestné činy zneužívania právomoci verejného činiteľa a prijímania úplatku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy