Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Pred policajnou stanicou v Bratislave zasahovala NAKA: Obvinili mestských policajtov
Zdielať na

Pred policajnou stanicou v Bratislave zasahovala NAKA: Obvinili mestských policajtov

BRATISLAVA / Policajti z Národnej Kriminálnej agentúry ráno odviedli skupinu mestských policajtov. Tí mali brať úplatky v súvislosti s odťahovaním áut. Pokuty rozdávali, no akosi zabudli vydávať bločky. Akcia mali mala krycí názov Meskáč.

Bolo asi 7 hodín ráno, keď vedenie Mestskej polície skupinu policajtov zavolalo na poradu. Keď prichádzali do budovy, postupne si ich brali operatívci z NAKA.  si ich rovno postupne brali operatívci z NAKA. Celá akcia prebehla po tichu. Piatich policajtov odviedli zo stanice a jedného z domu. Čerpal totiž PNku. Všetci skončili na výsluchoch na policajnom prezídiu.

NAKA skupinku policajtov sledovala dlhé mesiace

Podľa informácií TV JOJ sa policajti dostali do hľadáčiku potom, ako nelegálne skasírovali jedného muža. Ten všetko nahlásil a rozbehol tak celý prípad. Zadržaní mestskí policajti pracujú na tomto oddelení v Novom Meste. Policajti z NAKA si po nich prišli za včas rána. "Ide o trestné činy zneužívania právomoci verejného činiteľa a prijímania úplatku. Počas akcie sme zadržali šesť obvinených osôb. Aktuálne s nimi vykonávame procesné úkony," priblížil hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek. 

Bratislavský primátor Matúš Vallo potvrdil, že boli obvinení šiesti mestskí policajti. "Služobne najmladší z obvinených nastúpil do mestskej polície v roku 2015. Najstarší tam pracuje od roku 1991," podotkol. Spolupráca s NAKA bola podľa jeho slov v tomto prípade nevyhnutná, keďže mestské a obecné polície nedisponujú možnosťami a právomocami, aby podobné prípady dokázali samy objasniť.

Do služby sa zavádzajú telové kamery

"V roku 2023 sme začali zavádzať do služby telové kamery, ktoré nám pomáhajú vyvarovať sa práve podobným situáciám. Ak má verejnosť pocit, že dochádza k zneužívaniu právomoci verejného činiteľa, najlepšie je keď sa ozvú rovno na kontrolné orgány Mestskej polície," ozrejmil Peter Borko z Komunikačného oddelenia Mestskej polície v Bratislave. 

Policajné prezídium zatiaľ neprezradilo, či šesticu po vypočutí prepustili zo zadržania na slobodu alebo ich bude chcieť mať vyšetrovateľ vo väzbe. Dozvedieť by sme sa to mohli už zajtra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy